24 Aralık 2020

Altın Peşinde oyuncuları Parker Schnabel ve Todd Hoffman kimdir ?

Altın Peşinde, DMax ve Discovery kanallarının en çok ilgi çeken programlarından biri... Orijinal adı Gold Rush olan programda, farklı maden yataklarında altın çıkaran madencilerin hayatı anlatılıyor. Bu yazımızda madencilerden Parker Schnabel ile Todd Hoffman kimdir sorusunu cevaplayacağız.

PARKER SCHNABEL: HAYAT OKULUNU TERCİH ETTİ


➜ Parker Schnabel, 22 Temmuz 1994 tarihinde Alaska eyaletinin Haines kasabasında dünyaya geldi. Haines küçük bir yer, 2018 sayımına göre nüfusu tam 1870 kişi...

➜ Henüz 5 yaşındayken madenci olan dedesi ile birlikte maden yataklarına gitmeye başladı. 16 yaşından itibaren dedesinin madeninde çalışmaya başladı.

➜ Üniversiteye gitmeyi tercih etmedi ve ailesinin kendisi için biriktirdiği üniversite parasını sermaye olarak kullanıp kendi altın madenciliği işine başladı. Parker bunu "Hayat okulunu tercih ettim" diyerek anlatıyor.

➜ İlk sezondan, yani 2010 yılından beri Altın Peşinde programında yer alıyor, zaten 16 yaşındaki bir çocuk olarak o yıl çalışmaya başlamıştı. 2017 yılında yapımcılığa adım attı. Kendisinin başrolünde olduğu Altın Peşinde: Parker'ın Yolu (Gold Rush: Parker's Trail) isimli spin-off'u çekti.

➜ 2016 yılında Ashley Youle ile bir ilişkiye başladı. Ashley de zaman zaman programda yer aldı. İkili 2018 yılında ayrıldı.

➜ Parker, Alaska'da 950 bin dolara aldığı evde yaşıyor.

TODD HOFFMAN: MADENCİ, ŞARKICI, YAPIMCI, HAVAALANI SAHİBİ


➜ Todd Hoffman, 12 Nisan 1969 yılında Oregon eyaletinin Sandy kasabasında dünyaya geldi.

➜ Babası da bir madenci. Todd da baba mesleğini devam ettirdi.

➜ Todd'un madencilik dışında da yatırımları var. Bir dönem Oregon'da küçük bir havaalanı işletti. Ancak bölgedeki küçük uçak trafiği azalınca bu işi bıraktı. Ayrıca, şarkıcılığı da denedi. Youtube ve Spotify'da bazı şarkıları var.

➜ Yatırım yaptığı bir başka alan da televizyon yapımcılığı oldu. NASA & SpaceX: Journey to the Future (NASA ve SpaceX: Geleceğe Yolculuk) isimli televizyon belgeselinin yapımcılarından biriydi.

➜ Altın Peşinde serisine 2010 yılında katılan Todd, programdan 2018 yılında ayrıldı. Bölüm başına 25 bin dolar kazandığı tahmin ediliyor.
Videoyu paylaş: