19 Aralık 2020

Hasan Can Kaya'nın Konuşanlar videoları Youtube'dan silindi


Hasan Can Kaya'nın Konuşanlar kanalındaki talk showların hepsi 18 Aralık'ı 19 Aralık 2020'ye bağlayan gece Youtube'dan silindi. Birçok kişi bunun nedenini merak ediyor.

Hasan Can Kaya, geçen günlerde Acun Ilıcalı'nın Exxen kanalı ile anlaşmıştı.
Hasan Can Kaya, yaklaşık 1 saat süren bir yayın yaptı. Videoların neden silindiğini açıklamadı. Zaten yayını yaptığında daha videolar silinmemişti. Ancak neden Exxen'le anlaştıklarını, Konuşulanlar Youtube kanalının geleceğini uzun uzun açıkladı.

Tüm yayını buradan izleyebilirsiniz.

Hasan Can Kaya'nın anlattıklarının kısa bir özeti ise şöyle:

➜ "Bizim Konuşanlar TV'yi kapatma şansımız sıfır. Biz kesinlikle Konuşanlar TV ile ilgili 'bir paket yaptık, bu paketi satalım' kafasıyla yapmıyoruz. Hayata voleyi vurma kafasıyla bakmıyoruz. Benden, sizi yok sayarak bir karar vermem beklenemez."

➜ "Konuşanlar Talk Show, bir televizyon prodüksiyonu olarak tasarlandı. Şu an 9 kamerayla çekiyoruz, ilk başladığımızda da 6 kamerayla çekiyorduk. Bunun büyük bir teknik ekibi var. Ve bu kişiler aylardır bedava çalışıyorlardı. Bizim zaten Youtube gelirleriyle Konuşanlar Talk Show'u döndürebilmemiz mümkün değildi. Bu ekibin hakkını alması gerekiyordu. Benim hayatım maddi olarak sınıf atladı. Benim yan gelirlerim başladı, stand-up ve reklam gelirleri oluyor. Hem bu projenin kendini döndürmesi lazım, hem de yeni projelerimiz için kaynak olması lazım."

➜ "İlk başladığımızda Aralık ayında bir transfer planlıyorduk. 'Burada hayal ettiğimiz mizahı yaparız, Aralık ayında transfer oluruz' diye düşündük. Bu Exxen olmasaydı da başka bir yer olacaktı. Ama şartlarımız vardı, birincisi aynı özgürlükte mizah yapabilmekti. Başladıktan 1.5 ay sonra büyük bir ulusal kanaldan teklif aldık. Çok büyük para teklif ettiler. Kabul etmedik, çünkü çok karışacaklardı. İkinci kriterimiz ekipteki herkesin hakkını alması... Üçüncü kriter de maddi durum olarak izleyenlerin ödeyebileceği şartlar olmalı."

➜ "Aralık ayına gelince birçok yerden teklif aldık. İki yer, Exxen'den daha çok para teklif etti. 'Öğrenci olan var, ödemeyecek olan var. Onlara ne gibi kolaylıklar sağlanabilir?' dedik. Onlar da 'Bunlar sizin probleminiz değil' dedi. Ticari olarak haklılardı, bize göre haklı değillerdi."

➜ "Konuşanlar TV özgün içerikleriyle devam edecek. Yetişkin çizgi filmi olacak, belgeseller, mizah içerikleri, web dizileri olacak."
Videoyu paylaş: