6 Nisan 2021

Mariana van Zeller kimdir ? (yaş, aile, biyografi bilgileri)

Mariana van Zeller, Türkiye'de genellikle National Geographic kanalında ekrana gelen Mariana Van Zeller ile Tehlikeli Yollar programı ile tanınıyor. Mariana van Zeller'in yaşı, eğitimi, biyografisi, iş hayatı gibi bilgileri derlediğimiz bir yazı hazırladık.


Mariana van Zeller, 7 Mayıs 1976 tarihinde Portekiz'in Cascais bölgesinde dünyaya geldi.

➜ Lusíada Üniversitesi'nde uluslararası ilişkiler bölümünü bitirdi. Mezun olduktan sonra Portekiz'de SIC kanalında iki sene çalıştı.

➜ New York'a Columbia Üniversitesi'nde gazetecilik master'ı yapmaya gittikten 1 ay sonra 11 Eylül meydana geldi. Saldırının yapıldığı bölgeden SIC kanalı için yayın yaptı.

➜ Columbia Üniversitesi'nden mezun olduktan sonra Orta Doğu'da muhabirlik yapmaya başladı.

➜ 2005 yılında Current TV'nin Vanguard isimli araştırmacı gazetecilik programını sunan muhabirlerden biri oldu. Dünyanın çeşitli bölgelerde hazırladığı haber dosyalarını sundu.

➜ 2013 yılında yapımcılığa da başladı. Inside Secret America isimli 6 bölümlük bir mini-belgesel serisini hem sundu hem de yapımcılığını yaptı.

➜ 2020 yılında da Trafficked with Mariana Van Zeller isimli belgesel programı başladı. Mariana bu programın da yapımcılığını üstleniyor.

➜ Mariana Van Zeller, ABD'nin Los Angeles kentinde yaşıyor. Evli ve bir erkek çocuk annesi. Portekizce ve İngilizce dışında ileri seviyede İspanyolca, İtalyanca ve Fransızca, orta seviyede Arapça biliyor.
Videoyu paylaş: