20 Ocak 2022

Melike Çelik (A Spor sunucusu) kimdir, kaç yaşında, biyografi, eğitimi


Melik Çelik, ASpor kanalının ekran yüzlerinden biri... Son Sayfa programının sunuculuğunu yapıyor. Yazımızda Melike Çelik kimdir, biyografi gibi bilgileri kaleme aldık.

Kaç yaşında?

30

Hangi okuldan mezun oldu?

Marmara Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden 2014 yılında mezun oldu.

Hangi şirketlerde çalıştı?

2014 yılında BJK TV'de çalışmaya başladı. 2018 yılında Haber Global'e geçti. 2020 yılında beri de A Spor kanalında çalışıyor.

Mesleğe nasıl başladı?

"Ben Türk Dili ve Edebiyatı mezunuyum. Hiçbir zaman öğretmenlik yapmayı düşünmedim. Medya istiyordum. Spor denk geldi ama zaten sevdiğim bir alandı. Ben mesleğe Beşiktaş TV'de stajyer olarak başladım. En son ayrılırken haber müdürüydüm."

Bir kadın olarak spor medyasında bir zorluk yaşadı mı?

"Ben sadece stüdyoda çalışmadım, muhabirlik de yaptım. 'Ben kadın olmasaydım bu böyle olmazdı' dediğim bir şey yaşamadım. Ben Haber Global'de çalıştığım zamanlar seçim takip ettim. Muhabir arkadaşımız askerde olduğu için muhabirlik biraz da bana kalmıştı. Bir toplantıya gittim. Tek kızım. Tek bir kadınım orada. Başka yok. Futbol federasyonun toplantısına gittim. Orada da çok kadın yok. Tek kadın olmanız, biraz daha saygı görmenize, biraz daha ayrı tutulmanıza sebep olduğu için kadın olmanın artılarını daha çok gördüm"

Kaynak: Spor Türkiye
Videoyu paylaş: