13 Ocak 2021

Hayalimdeki Ev sunucuları Chip ve Joanna Gaines kimdir ?

Hayalimdeki Ev programı TLC'nin en sevilen yapı/dekorasyon programları arasında yer alıyor. Orijinal adı Fixer Upper olan programın yıldızları Chip Gaines ile Joanna Gaines çifti... İkilinin hayat hikayelerini ve şimdi ne yaptıklarına dair bir yazı derledik...


JOANNA GAINES KİMDİR?

Joanna Gaines, 19 Nisan 1978 tarihinde Kansas'ta dünyaya geldi. Anne tarafı Koreli, baba tarafı ise yarı Alman yarı Lübnanlı bir aileden geliyor. Joanna, Asyalı kökleri nedeniyle anaokulunda ayrımcılığa uğradığını "Anaokulundaki çocuklar Asyalı olduğum için benimle dalga geçerlerdi. O yaştaki bir çocuk olarak bununla nasıl çıkacağımı bilemedim, yetersiz bir insan olduğumu düşündüm" diye anlatıyor.

➜ Ailesiyle birlikte 12 yaşındayken Teksas'a taşındı. Lise hayatı, çocukluğuna göre daha iyi geçti, arkadaş edinmekte zorlanmadı.

➜ Üniversiteyi Teksas'taki Baylor Üniversitesi'nde okudu, 2001 yılında İletişim bölümünden mezun oldu. Üniversitede okurken aklında bir televizyonda haberci olarak çalışmak vardı. Ancak bu olmadı. Haberci olamayıp bir ev/dekorasyon programının yıldızı olmayı "Her zaman kendimi televizyon ekranında hayal etmiştim. Ama bunun bir tasarım programıyla olacağını hiç aklıma getirmemiştim" sözleriyle anlatıyor.

CHIP GAINES KİMDİR?

➜ Chip Gaines, 14 Kasım 1974 tarihinde New Mexico eyaletinin Albuquerque şehrinde dünyaya geldi. 1982 yılında Chip 8 yaşındayken ailesiyle birlikte Teksas'a taşındı. 1998 yılında Baylor Üniversitesi'nin Pazarlama bölümünden mezun oldu.

JOANNA İLE CHIP NASIL TANIŞTI?

➜ Joanna ile Chip, 2001 yılında tanıştı. Joanna, Chip'in ilk buluşmaya 90 dakika geç geldiğini söylüyor. Ancak Chip bunu yalanlıyor, "Tamamen uyduruyor, sadece 20 dakika geç kalmıştım" diyor.

➜ Chip, ikinci buluşma için aylarca bekledi. Çünkü o dönem ev arkadaşı John da başka bir kızla ilk randevusuna gitmişti. John ile Chip 50 dolara bir iddiaya girdi. İkinci randevu için ilk arayan iddiayı kaybedecekti. Chip aylarca Joanna'yı aramadı. Ta ki iddiayı kazanana kadar.

JOANNA İLE CHIP'İN EVLİLİĞİ

➜ İkili, 31 Mayıs 2003 tarihinde evlendi. 75 metrekare büyüklüğünde tamir gerektiren bir ev aldılar ve yaşanabilir hale getirmek için inşaata giriştiler. Joanna, o dönem çok az paraları olduğunu ve yenileme yaparken oldukça yaratıcı olmak zorunda kaldıklarını söylüyor. Böylece ilk yenileme işlerinden biri kendi evleri oldu. Sonrasında ev yenilemenin yanında dekorasyon ürünleri sattıkları Magnolia Shop'u açtılar. Joanna ile Chip zaman içinde 5 çocuk sahibi oldu. İkili hakkında zaman zaman boşanmak üzere olduklarına dair haberler çıkıyor, ancak şimdiye kadar olası bir boşanma ile ilgili bir gelişme yaşanmadı.

HAYALİMDEKİ EV PROGRAMI NASIL BAŞLADI?

➜ 2012 yılında Chip ile Joanna kendi işlerinde bir düzen kurmayı başarmıştı. Ev yenileme programı yapımcısı Katie Neff, Joanna'nın yazdığı tasarım blog'unu gördü ve Joanna'nın zevkini beğendi. İkiliye bir televizyon programı yapma önerisiyle telefon açtı. Chip, bunun bir dolandırıcılık işi olduğundan emindi ancak gerçek bir teklif olduğu anlaşıldı.

➜ 1 yıllık hazırlıkların ardından Fixer Upper'ın ilk bölümü 2013 yılında yayınlandı ve 1.9 milyon kişi tarafından izlendi. Bu iyi bir izlenme sayısıydı. Program 2018 yılına kadar devam etti. Yani Türkiye'de Hayalimdeki Ev programını izleyenler en az 4 yıl önceki programları izliyorsunuz. Program hem çok izlendi hem çok beğenildi. Imdb sitesinde programın ortalaması 8.2 oldu. Bu ev yenileme programları için çok az görülen bir puan.

➜ Fixer Upper'ın yayınlandığı HGTV'nin genel müdürü Allison Page, bu başarıyı "İnsanların beklediği türden bir evlilikleri ve aileleri var. Mükemmel değiller. Bazen aptalca şeyler yapıyorlar. İlişkilerinde bir özgünlük var ve bu programa yansıyor" sözleriyle anlatıyor.

JOANNA İLE CHIP ŞİMDİLERDE HANGİ İŞLERİ YAPIYOR?


Joanna ile Chip şimdilerde küçük çaplı bir holdinge sahip diyebiliriz. Magnolia'yı bir markaya dönüştürdüler. İlk başladıkları ev dekorasyonu ürünleri satma işine devam ediyorlar. Diğer işlerini de sıralıyalım:

➜ İkili bir televizyon kanalı sahibi oldu. Joanna burada Magnolia Table isimli bir yemek programı yapıyor. Discovery bünyesindeki kanalda yaşam hakkında programlar bulunuyor. İkilinin biyagrofi kitabı 2016 yılında çıktı. Magnolia Journal isminde her 3 ayda bir yayınlanan dekarasyon dergisi hazırlıyorlar. 'The Magnolia Story' isimli kitap ilk haftasında 120 bin sattı. Joanna daha sonra 5 kitap daha yazdı. Chip de 2017 yılında 'Capital Gaines: Smart Things I Learned Doing Stupid Stuff' ismli bir kitap yazdı. 'No Pain, No Gaines: The Good Stuff Doesn't Come Easy' isimli kitabı da 2021 yılında çıktı.

➜ Magnolia Table isminde bir restoranları, Silos Baking Co. isminde bir fırın, Magnolia Press isminde bir kahvecileri var.

➜ Magnolia Shop yıllar içinde ürünlerini çeşitlendirdi. Önceleri ev dekorasyon ürünleri satıyorlardı. Zaman içinde bunlara kırtasiye, giyim, mücevher alanlarında ürünler de eklendi.

➜ İkili, 2015 yılında kendi küçük alışveriş merkezlerine sahip oldular. Magnolia Market isimli yerde 6 dükkan, satış merkezine dönüştürülmüş 2 silo ve açıkhava etkinlik alanları bulunuyor. Magnolia Market'te hem kendi ürünlerini satıyorlar hem de diğer dükkanları kiraya veriyorlar. Magnolia Market'e haftada 30 bin kişi geliyor.

➜ Joanna ile Chip aldıkları eski evleri yenileyip günlük veya haftalık kiraya veriyor. Şu an kiraya verdikleri 3 ev var.

➜ İkili emlakçılık da yapıyor. Toplam 7 tane emlak ofisine sahipler. Burada kendilerine bağlı emlak komisyoncuları çalışıyor.

Alışveriş merkezi Magnolia Market'in dükkanların bulunduğu kısım:

Videoyu paylaş: