31 Temmuz 2021

Emlakçı Kardeşler Drew ve Jonathan Scott kimdir, nereli, ikiz mi, eşleri, boyu

Emlakçı Kardeşler (Property Brothers) en çok izlenen emlak-dekorasyon programları arasında. Emlakçı Kardeşler 2011 yılında başladı ve programın sunucuları Drew Scott ile Jonathan Scott biraderlere büyük bir ün getirdi. Emlakçı Kardeşler'in zaman içinde Emlakçı Kardeşler: Yuvamız, Emlakçı Kardeşler Yarışıyor, Cömert Ünlüler gibi spin-off'ları da çekildi. Ayrıca Yok Böyle Dans gibi başka programlarda yer aldılar. Biz de Drew ile Jonathan ikizleri kimdir sorusuna yanıt veren bir yazı hazırladık.


Drew ile Jonathan'ın annesi Joanna ile babası Jim 1966 yılında evlendiler. İlk olarak 1976 yılında ağabeyleri J.D. doğdu. Drew ile Jonathan 28 Nisan 1978 tarihinde Kanada'nın Vancouver kentinde dünyaya geldiler. Jonathan, ikizlerden büyük olanı, dört dakika önce dünyaya geldi. Baba Jim, gençlik yıllarında İskoçya'dan Kanada'ya göç etti. Film sektöründe dublör ve yönetmen yardımcılığı yaptı. Sonra bu alanı tamamen bırakarak naylon işine girdi. Aile, bir çiftlikte yaşıyordu.

AMAÇLARI OYUNCU OLMAKTI

Baba Jim, Drew ile Jonathan henüz 8 yaşındayken çiftlikteki çitleri, ahırları gibi bölümleri tamir etmeye başladı. İkizlerin bu birliktelikleri tüm hayatları boyunca sürdü. İkisi de hayatları boyunca eğlence-film sektörüne girmek istedi. Özellikle oyuncu olmak istiyorlardı. Ancak eğlence sektöründeki kariyer belirsizliği nedeniyle önce kendileri için bir 'altın bilezik' edinmeye karar verdi. Böylece üniversitede eğitim almaya başladılar. Eğitimleri sırasında kampüs etrafındaki kötü durumdaki evleri yenileyip sattılar. Sonraki yıllarda da ev yenileme işine devam ettiler. Ev yenileme yapmadıkları zamanlarda komi, güvenlik görevlisi, uçuş görevlisi, mağaza çalışanı ve web sitesi tasarımcısı olarak çalıştılar. Emlakçılarla yaşadıkları olumsuz deneyimler nedeniyle emlakçılık lisansı da aldılar.

TESADÜFLE GELEN ŞÖHRET

İkizlerin yolları 2006 yılında ayrıldı. Drew, Vancouver'da; Jonathan, Las Vegas'ta yaşamaya başladı. Ancak 2009 yılında ikilinin hayatlarını tamamen değiştirecek bir olay meydana geldi. Drew, Realtor Idol isimli yapım aşamasındaki bir programın seçmelerine katıldı. Program hiç yayınlanmadı. Ancak yapımcılar Drew'un bir ikizinin olduğunu öğrenince başka bir proje denemesi için el sıkıştı. Emlakçı Kardeşler için deneme çekimleri yapıldı. Deneme çekimleri beğenilince 2011 yılında program televizyonda yayınlandı. Emlakçı Kardeşler kısa sürede yayınladığı kanalda en çok izlenen program oldu.

SERVETLERİ 200 MİLYON DOLAR

Scott biraderler, kısa zamanda ün kazananınca kendi yapım şirketlerini kurdular. Peş peşe ev yenileme ve dekorasyon programları çektiler. Hepsinin yapımcılıklarını kendileri yapıyorlar. Biraderler iki tane de kitap yazdı ve her iki kitap da en çok satanlar listesine girdi. Bugüne geldiğimizde Scott biraderlerin toplam servetlerinin 200 milyon dolar olduğu hesaplanıyor. Küçük de bir not; Drew 1.93 metre, Jonathan 1.95 metre boyunda.

DREW SCOTT: ÇOCUKKEN DİZİLERDE OYNADI


Drew, çocukluk yıllarında oyunculuk ile ilgilendi. Hatta Smallville ve Breaker High gibi dizilerde küçük rollerde oynadı. Daha sonra basketbola ilgi gösterdi. Sporcu olmasının etkisiyle Calgary Üniversitesi'nde kinesiyoloji (insan hareketleri üzerine çalışmalar yapan bir bilim dalı) alanında eğitim aldı. 2003 yılında sakatlığı nedeniyle basketbol hayatı sona erdi. 2004 yılında ise emlakçılık lisansını aldı. Drew, kardeşiyle birlikte çalıştı. 2006 yılında ikizler yollarını ayırınca Drew kendi hayatına devam etti. Bu arada düşük bütçeli filmlerde rol aldı. 2009 yılında katıldığı bir program seçmesi hem kendisinin hem de Jonathan'ın hayatını değiştiren bir an oldu. Peşinden Emlakçı Kardeşler programı geldi. Ve bugünkü duruma gelmesindeki ilk adımı atmış oldu. Drew, 2010 yılından beri Linda Phan ile birlikte. İkili, 2018 yılında İtalya'da evlendi.

JONATHAN SCOTT: DOLANDIRILDI, İFLAS ETTİ, SIFIRDAN BAŞLADI


Jonathan, küçük yaşlarından itibaren sihirbazlıkla ilgilenmeye başladı. Hatta daha 10 yaşındayken ilk sihirbazlık gösterisi için sahneye çıktı. Sonraki yıllarda da sihirbazlık gösterilerine devam etti. Sahne adı olarak Silver'ı aldı. Calgary Üniversitesi'nde işletmecilik okumaya başladı. 19 yaşına geldiğinde sihirbazlık yetenekleri tamamen profesyonel hale getirmeye karar verdi. Arkadaşıyla bir sihirbazlık gösterisi hazırladı. Ancak arkadaşı kiraladıkları tüm ekipmanları çalarak kaçtı. Jonathan 80 bin dolarlık borç ile baş başa kaldı. Ailesine de bir şey söyledi. Bu nedenle iflasını ilan etmek zorunda kaldı. İflasını ilan eden kişinin tüm borçları silinir ancak yıllarca hiçbir banka ile çalışamaz. Banka hesabı bile açamaz. Bu da bir kişinin hayatını oldukça zorlaştırır. Jonathan, arkadaşına dava açıp kazansa da uzun süre bu handikap ile hayatını sürdürmek zorunda kaldı. Bu yıllarda ona yardım elini uzatan kardeşi Drew oldu. Southern Alberta Teknoloji Enstitüsü'nde inşaat ve tasarım bölümünde okudu ve müteahhit lisansını aldı. 2007 yılında Kelsy Ully ile evlendi. Jonathan ile Kelsy, 2008 yılında küresel ekonomik kriz çıkınca Las Vegas'ta düşen emlak fiyatlarından yararlanıp ev almaya başladılar. Jonathan, tamirat işlerini Las Vegas'a taşıyınca yarı zamanlı olarak sihirbazlık gösterilerini tekrar yapma şansı da buldu. 2011 yılında hayatlarını değiştiren Emlakçı Kardeşler programı başladı. 2013 yılında ise Jonathan Scott eşinden boşandı. Şu an ise oyuncu Zooey Deschanel ile birlikte.
Videoyu paylaş: