4 Temmuz 2023

Diamond Tema kimdir, eşi, gerçek adı nedir, nereli, ne mezunu, yaş


Diamond Tema, Youtube'da hazırladığı felsefe, dinler tarihi, bilim ve tarih videolarıyla tanınıyor. Kendisi hakkında merak edilen bazı koular var. Biz de Diamond Tema kimdir diye merak edenler için kendisinin verdiği cevaplardan bir yazı hazırladık.

Doğum tarihi: 19 Haziran 1994
Kaç yaşında: 29
Boyu: 1.87
Eşi: Seher Kurt Tema
Nerede yaşıyor: Diamond, 23 yıl Türkiye'de yaşadıktan sonra 2023 yılında Arnavut'a taşındı.

Gerçek adın nedir?
"Gerçek adım Diamond Tema. Bu bir nickname değil. Ben bir Arnavut göçmeniyim. Bu yüzden adım yabancı. Orijinalde Diamand ama Diamand ile Diamon arasında bir fark yok. Hem aynı anlama geliyor, hem de birçok dilde telaffuzu aynı. Herkes anlayabilsin diye İngilizce formatı olan Diamond'ı kullanıyorum"

Nerelisin?
"Çift vatandaşım. Hem Arnavutluk hem de Türk pasaportum var. 3-4 yaşımdan beri Türkiye'de olduğumdan sorduklarında 'Türküm' diyorum. Zira Türkiye'de okudum, Türkiye'de askere gittim. Türkiye'yi vatan belledim. Annem-babam Arnavut. Tüm sülalem Arnavut"

Ne mezunusun, akademisyen misin?
"Hayır akademisyen değilim. Ben radyo-televizyoncuyum, buna dair bir değitim aldım. Yıllarca medyada çalıştım. Daha sonra 'Bir diploma alayım' mantığı ile Mimar Sinan Üniversitesi'nde Felsefe okumaya başlamıştım. Ama zaman kaybı olduğunu düşündüğümden dolayı bıraktım. Ortalamam da 3,90'nın üzerindeydi."

Diamond neden Türkiye'den Arnavutluk'a taşındığını anlatıyor

Videoyu paylaş: