5 Nisan 2023

Seksenler - zengin dolandırıcı Servet yakalandı mı?


Seksenler dizisinde Birol Güven'in oynadığı zengin dolandırıcı Servet karakteri, diziyi seyredenler için en gizemli kalan karakter oldu. Servet, mahalleye gelip insanları bir güzel kandırdı. Mahalleli aldıkları hisse senetleri ile zengin olacaklarını sanıyordu. Oysa Servet, insanların gözünü nasıl boyacağını bilen bir dolandırıcıydı. Hiçbir para etmeyen kağıtları sattı, paralarını aldı. Servet'ten şüphelenen tek isim ise komiser Rıza'ydı. Ve Servet'in bir dolandırıcı olduğunu ortaya çıkardı.

SENARYO BİR SONUCA BAĞLANMIYOR

Ancak dizideki gizem burada kaldı maalesef. Çünkü Servet, Seksenler dizisinin 193. bölümünde son kez gözüküyor. Servet, paraları alıp tam gidecekken Rıza karakola gelen faksla onun sabıkalı bir dolandırıcı olduğunu anlıyor. Ama Rıza karakoldan çıkmadan önce Servet tam otomobil ile gidecekken 193. bölüm bitiyor.

Seksenler'in 194. bölümü ise bambaşka bir konu ile başlıyor. Normalde dolandırıcı Servet'in otomobiliyle gittiği andan başlaması lazımdı. Ama başlamadı. Tabii ki, insanlar Servet'in yakalanıp yakalanamadığını, komiser Rıza'nın insanları uyarıp uyaramadığını merak ediyor. Ancak senaryo bir sonuca bağlanmıyor.

NEDEN SERVET'E NE OLDUĞUNU ÖĞRENEMİYORUZ?

Asıl konu şöyle: Seksenler ilk çekildiği dönemde TRT'de yayınlanırken 193'üncü bölüm ile sezon finali yapmıştı. 194'üncü bölüm ile yeni sezon başlamıştı. İki sezon arasında senaryoda kopukluk oldu. Ortada bariz bir senaryoda devamlılık hatası var.

SONRAKİ BÖLÜMLERDE GİZEM ÇÖZÜLÜYOR MU?

Sonraki bölümlerde Servet'in akıbeti hakkında birkaç küçük söz ediliyor. Anlaşıldığı kadarıyla Servet paraları alıp kaçıyor. Böylece tüm mahalleli dolandırılmış oluyor. Ancak bunları birkaç replikten öğrenebiliyoruz. Mesela pastaneci Sami daha sonraki bir bölümde Servet'e kaptırdığı paradan dert yanıyor. Ama sadece bir replikte geçiyor. O yüzden tam olarak neler yaşandığını bilemiyoruz. Ama paraların gittiğini anlıyoruz.
Videoyu paylaş: