26 Nisan 2020

Evde yogaya başlamak ya da yeni başlayanlar için yoga rehberi

Instagram'la birlikte önce üçüncü dalga kahveciler hızla yükselmişti, estetik fotoğraflar daha çok kahve içmemizi teşvik ediyordu sanki. Fakat Instagram etkisi sadece kahvecilerle sınırlı kalmadı. Sağlıklı yaşam pratiği olarak yoga da Instagram'da büyük bir dalga yarattı. Yoga stüdyoları ve eğitmenler ön plana çıktı. Şimdilerde ise Instagram'daki 'sınırlı alandan' Youtube'a taşan bir trend var. Hızlı bir bakış: Yoga, Hindistan'da ortaya çıktı. Yogada amaç; vücut, zihin ve ruhu bütünleştirerek yaşam kalitesini artırmak. Yoga öğretisinin farklı formları / türleri bulunuyor. Nefesinizi düzenlemek, duruşunuzu iyileştirmek, vücudunuzu güçlendirmek ve zihninizi arındırmak için yoga yapabilirsiniz. Peki nasıl? Tam bu noktada herkesin aklına takılan sorular var: Yogaya başlamak için ne yapmalıyım, evde nasıl yoga yapılır ve evde yoga yapmak için neler gerekli, yoga ne kadar sürede etkisini gösterir? Ayrıca videoları bu konuda kendisine rehber seçenler, 'en iyi Türkçe yoga kanalı' ve 'en iyi yoga videoları' konularında da araştırma yapıyor. O zaman derin nefes alarak ve duruşumuzu düzelterek başlayalım.
YOGA ♥ Yeni Başlayanların Evde Yapabileceği Başlangıç Seviye Dersi / Elvin Levinler Youtube kanalı
Yoga yaparken doğru oturma pozisyonu ile başlayan ders, nefes 'akmaya devam ederken' yapılacak hareketleri içeriyor ve yogada yapılmaması gereken hareketler de anlatılmış. Ayrıca ısınma serisi olarak hazırlanan videoda 'aşağı bakan köpek' ve 'sopa duruşu' gibi temel hareketler / pozlar da var.

Kişisel deneyim: Elvin Levinler'in yoga hikayesi... Videoda Elvin'in yogaya nasıl başladığını, yeni başlayanların nelere dikkat etmesi gerektiğini izleyebilirsiniz.

Yoga Başlangıç Programı Ders 1 - Çetin Çetintaş Youtube kanalı
Çin, Tibet, Hindistan, Burma ve Tayland’da yoga ve meditasyon üzerine eğitimler alan Çetin Çetintaş'ın Youtube kanalında farklı seviyelerde yoga dersleri bulunuyor.
Evde Yoga Ders-1 - (Her Seviyeye Uygun) / Çetin Çetintaş Youtube kanalı
Yeni Başlayanlar İçin Yoga ♥ Elvin ile Yogaya Başla #1 / Elvin ile Yoga Youtube kanalı
Elvin Levinler'in yoga derslerine özel Youtube kanalında başlangıç seviyesi için yoga videoları bulunuyor.
Sohbet - Yogaya nasıl başladım? / Cansın Sağlam Youtube kanalı
Instagram'dan aldığı ilham ile yogaya başladığını anlatıyor Cansın. İşin 'teknik' kısmının dışında samimi bir video. Ayrıca yogaya başladığı günler ile yogaya başladıktan sonraki günler arasındaki farkı da anlatıyor.
Yoga terimleri
Yoga ile yeni bir başlangıç yapmak isteyenlere faydalı olabilecek temel yoga kelimeleri...

Namaste: Selamlaşma ve vedalaşmada kullanılan Sanskritçe kökenli kelime, "Seni saygıyla selamlıyorum" anlamında. Namaste selamı, avuç içlerinin kalp hizasında birleştirilmesi ile yapılıyor.

Asana: Yogadaki pozları ve duruşları anlatan kelime.

Banda: Vücutta kas kasılması ile erişilebilen enerjik kilitler.

Çakra: Omurga boyunca uzanan enerji merkezleri.

Videoyu paylaş: