19 Nisan 2020

Unutulmaz Türk dizileri

Karantina günlerinde -artık söylemeye bile gerek yok- evde vakit geçirmenin en eğlenceli yollarından biri dizi izlemek. İnternetten indirmeden birşeyler izlemenin akla gelen ilk platformu Netflix olsa da yerli diziler için Youtube'da daha geniş bir arşiv var. Şimdi hem yayınlandığı döneme damgasını vuran o dizileri hatırlayalım hem de tüm bölümlerini izleyelim! Bizim favorilerimiz Yeditepe İstanbul ve Kara Melek...

EKMEK TEKNESİ - TÜM BÖLÜMLER
Ekmek Teknesi dizisi tüm bölümleri ile Youtube'da. Ekmek Teknesi, 2002'de ATV'de yayınlanmaya başladı ve bir ailenin hikayesini anlattı. 2004 yılında Show TV'ye geçti ve 13 Haziran 2005 tarihinde ekranlara veda etti. Dizinin başrollerinde Savaş Dinçel "Nusret Baba", Sermin Hürmeriç "Ayhan anne", Ahmet Yenilmez "Celal", Cem Kılıç "Korkut", senarist ve "Heredot Cevdet" rolünde ise Hasan Kaçan vardır. Kuzguncuk, İstanbul'da çekilen Ekmek Teknesi'nin jenerik müziği İncesaz tarafından hazırlandı.
SÜPER BABA - TÜM BÖLÜMLER
Çengelköy'de çekilen unutulmaz dizi Süper Baba'nın tüm bölümlerini izleyebilirsiniz. Süper Baba 1993-1997 yılları arasında atv'de yayınlanmıştı. Bu yerli dizinin başrollerinde Şevket Altuğ, Sümer Tilmaç, Jülide Kural, Şevval Sam ve Bennu Yıldırımlar yer alıyordu.

Süper Baba'nın jenerik şarkısı da unutulmazlar arasında. Yeni Türkü'nün müziğini yaptığı, Oya Küçümen'in seslendirdiği jenerik müziği, Bana Bir Masal Anlat Baba.

YEDİTEPE İSTANBUL - TÜM BÖLÜMLER
Yeditepe İstanbul ilk olarak 24 Mayıs 2001 - 24 Haziran 2002 tarihleri arasında TRT 1'de yayınlandı. Zuhal Olcay'ın canlandırdığı Olcay, iş adamı kocası iflas edip intihar edince orta halli bir mahalleye taşınmak zorunda kalır. Eski tarz sıcak ilişkilerini kaybetmemiş bir mahalledir. Emre Kınay'ın canlandırdığı işsiz Yusuf karakterinin yazmayı denediği Mahallenin Romanı ile paralel olarak mahalledeki zengin çeşitlilikteki karakterlerin başından geçen olaylar anlatılır.

Tüm bölümleri izlemek için tıklayın

Duru (Özgü Namal) ile Ömer (Ruhi Sarı) arasındaki efsane sahne...

MAHALLENİN MUHTARLARI - TÜM BÖLÜMLER
Mahallenin Muhtarları, Oğuz Yalçın, Filiz Kaynak, Avni Kütükoğlu ve Nursan Esenboğa'nın yönettiği ve Kandemir Konduk'un senaryosunu yazdığı bir aile dizisi olarak uzun süre ekranlarda kaldı. Dizinin başrol oyuncuları şu isimlerden oluşuyordu: Aydan Burhan, Erkan Can, Cihat Tamer, Işık Aras, Goncagül Sunar, Esra Akkaya, Nedret Özbek, Leman Çıdamlı, Filiz Taçbaş. Dizide, Temel ile Muhtar Bey'in kızı Fadime'nin hikayesi anlatılıyordu.
KARA MELEK - TÜM BÖLÜMLER
Kara Melek 1997 yapımı, dram - macera türünde Star TV'de yayınlanan, başrollerini Sanem Çelik, Ece Uslu, Mustafa Alabora ve Zerrin Arbaş'ın oynadığı yüksek rating'li bir yerli dizi olarak akıllarda kaldı. Dizide, Yasemin adlı akıllı ve güzel kadının, ev arkadaşı olan dürüst ve çalışkan Şule'nin annesinin intiharından sonra babasının Nahit Saylan isimli ünlü ve zengin iş adamı ve milletvekili olduğunu öğrenmesiyle, yaptığı entrikalar ve monoton yaşamından sıkılarak zengin olma arzusu içinde Nahit'i ele geçirmesi ve değişen durumlar çevresinde diziye katılan insanların yaşamları anlatılıyor.

Kara Melek'in jenerik şarkısı, mutlaka dinlenmesi gerekenlerden! Bir döneme damgasını vurmuştu.

"Derbeder yine gönlüm / Yalandır her gülüşün her bakışın kimsin sen?

Hem melek hem de şeytan / Ağlayan ve ağlatan aynı insan kimsin sen?

Kanayan yüreğimde dinmiyor yangınlar / Kavrulur gider mi sana aşık yürekler?

Kahreder gözlerinin o masum bakışları kara melek / Sevdim dedin hiç sevmedin sen kimleri mahvettin kara melek

Sen bu hayat oyununda zalim bir yürek / Sen mutluluk masalında kara bir melek"

AVRUPA YAKASI - TÜM BÖLÜMLER
Gazanfer Özcan, Hümeyra, Müşfik Kenter, Gönül Ülkü , Ata Demirer, Gülse Birsel, Engin Günaydın, Levent Üzümcü, Şenay Gürler, Bülent Polat, Veysel Diker, Yıldırım Öcek, Yavuz Seçkin, Hale Caneroğlu, Evrim Akın gibi isimlerin rol aldığı Avrupa Yakası; Sinan Çetin'in yapımcılığını ve Gülse Birsel'in senaryosunu üstlendiği bir durum komedisi. Dizinin ilk bölümü 11 Şubat 2004'te ATV ekranlarında yayınlandı.
KAYGISIZLAR
Memnun, üç karısı ve 36 çocuğu... Başrollarinde Ercan Yazgan, Halit Akçatepe, Ayşen Gruda, Çiçek Dilligil ve Ülkü Duru'nun rol aldığı dizinin senaryosunu Gani Müjde'nin Tükenmezkalem ekibi yazmıştı.
Videoyu paylaş: