11 Kasım 2020

Koronavirüs aşısı geliştiren Türk doktorlar Uğur Şahin ve Özlem Türeci + Almanya'nın en zenginleri arasına girdiler +

Almanya'da Covid-19 aşısını geliştiren ekibin başında Türk hekimler Özlem Türeci ve Uğur Şahin bulunuyor. İki isim BioNTech isimli şirketteki hisseleri sayesinde Almanya'nın en zengin ilk 100 kişisi arasına girdi. Euronews'ün haberine göre; ABD merkezli ilaç devi Pfizer ile Alman biyokimya firması BioNTech işbirliğiyle geliştirilen Covid-19 aşısının, yapılan testlerde yüzde 90 üzerinde başarıya ulaşması dikkatleri bu iki firmanın üzerine çekti. Koronavirüsle ilgili çalışmalara pandeminin dünyaya yayıldığı ocak ayında başlayan BioNTech firmasının kurucuları arasında Türk doktorlar da bulunuyor. Bu Türk doktorlar arasında özellikle iki isim Covid-19 aşısının geliştirilmesi sürecinde belki de milyonların hayatını kurtaracak bir yeniliğe imza attı. Türk hekimler Prof. Dr. Uğur Şahin ve eşi Özlem Türeci, koronavirüs aşısının geliştirmesinde kullandıkları mRNA teknolojisi üzerinde yaklaşık 25 yıldır çalışıyor.

UĞUR ŞAHİN, BBC'NİN "NE ZAMAN NORMALE DÖNECEĞİZ?" SORUSUNA CEVAP VERDİ

GUARDIAN'A YENİ AÇIKLAMA

Koronavirüs aşısı çalışmalarında ilk klinik deneylerden başarılı sonuçlar aldığını açıklayan Almanya merkezli BioNTech şirketinin CEO'su Prof. Dr. Uğur Şahin, aşının koronavirüs salgınını bitireceğinden emin olduğunu söyledi.

İngiltere'de yayımlanan Guardian gazetesine konuşan Şahin, geliştirdikleri Covid-19 aşısının "virüsün başını ezip", 2020'de dünyayı esir alan salgına son vereceğinden emin olduğunu ifade etti.

Bu konuda iyimser olduğunu söyleyen Şahin, "Eğer soru bu aşıyla pandemiyi durdurup durduramayacağımız ise buna cevabım evet, çünkü semptomlu enfeksiyonlardan bile korunma sağlaması büyük bir etki yaratacaktır" dedi.

Geçen Pazartesi günü deneme çalışmalarının sonuçları açıklanıncaya değin aşının bağışıklık sisteminde yeterince güçlü bir tepki tetikleyip tetiklemeyeceğinden emin olmadıklarını belirten Şahin, "Aşının bu virüsü yeneceğini biliyoruz artık" diye konuştu.

"2021 OCAK / ŞUBAT AYINDA AŞIYI AVRUPA'YA DAĞITMAYA BAŞLAYABİLİRİZ"

Videoyu paylaş: