27 Kasım 2020

Sol Yanım hangi üniversitede çekiliyor / Kuzey Üniversitesi nerede ?


Sol Yanım dizisi hangi üniversite kampüsünde çekiliyor, Kuzey Üniversitesi nerede? Sol Yanım dizisini izleyenlerin merak ettiği bir konu oldu bu soru. Maalesef, Türkiye'nin en büyük haber sitelerinden kişisel sitelere kadar birçok site, sırf trafik çekebilmek için 'Sol Yanım hangi üniversitede çekiliyor' başlıklı uzun uzun yazıların yer aldığı ancak metinlerin içinde cevabın olmadığı yazılar hazırladı. İnsanlar da merakla tıklayarak cevabı aradı, ancak bulamadı. Ama biz cevabı uzatmadan verelim: Çekimler, Piri Reis Üniversitesi'nde yapılıyor.

İSTANBUL'UN NERESİNDE, ÜNİVERSİTENİN ÖZELLİKLERİ

Sol Yanım dizisinde Kuzey Üniversitesi olarak geçen Piri Reis Üniversitesi, İstanbul'un Tuzla ilçesinde bulunuyor.

Piri Reis Üniversitesi öncelikli olarak bir denizcilik üniversitesi. Denizcilik fakültesi dışındaki bölümler de genel olarak denizcilikle bağlantılı bölümler... Kampüste, denizcilik bölümlerinde okuyan öğrenciler için bu alanda laboratuvarlar ve eğitim havuzu bulunuyor. Ayrıca Piri Reis Üniversitesi bünyesinde bir 127 metrelik bir gemi yer alıyor.

Denizcilik fakültesi ve denizcilik yüksek okulu dışında şu bölümler bulunuyor:

➔ Hukuk
➔ Uluslararası ticaret ve işletmecilik
➔ Ekonomi ve finans
➔ Lojistik yönetimi
➔ Gemi inşaatı ve gemi makineleri mühendisliği
➔ Makine mühendisliği
➔ Elektrik-elektronik mühendisliği
➔ Endüstri mühendisliği
➔ Bilişim sistemleri mühendisliği

Sol Yanım dizisinde yemekhane ve kütüphane sahneleri de yer alıyor. Her iki bölüm de kampüsün aynı binasında bulunuyor. Üniversitenin kütüphanesinde yaklaşık 18 bin kitap < a href="https://kutuphane.pirireis.edu.tr/index" target="_blank"> var.

Piri Reis Üniversitesi kampüsünün videosu:



İlgili haberler:
Ali Koç, Los Angeles'ta 14.5 milyon dolara ev satın aldı


Videoyu paylaş: