20 Kasım 2020

Bir Demet Tiyatro / Füreya - Neslihan Yeldan


Bir Demet Tiyatro, 90'lı yılların fenomen yapımlarından biriydi. Dizide yer alan karakterlerden biri de Neslihan Yeldan'ın canlandırdığı Füreya oldu. Bazı kaynaklarda karakterin adı Füreyya olarak da geçiyor, doğrusu Füreya...

Füreya karakteri: Mahallenin kızı, Tirbüşon'un sevgilisi olarak Bir Demet Tiyatro'da yer aldı. Tirbüşon'a Tirbüşon demeyen, gerçek adı Berkant olarak seslenen de Füreya oldu. Füreya, Tirbüşon'un hayatını düzene sokması istiyor ama bir türlü bu isteği istedikleri olmuyordu. Bundan da en çok Mükremin'i sorumlu tutuyordu. Mükremin olmasa Tirbüşon ona uymayacak ve hayatını düzene sokacaktı. Böylece de ikisi güzel bir birliktelik yaşabileceklerdi.

İkilinin arasına giren, bu aşkı engellemek isteyen bir kişi vardı. Füreya'nın amcası İri Hikmet... Erdal Tosun'un canlandırdığı İri Hikmet, yeğeninin Tirbüşon gibi bir serseriyle birlikte olmasını istemiyor. Füreya'nın ondan ayrılması için elinden geleni yapıyordu.

İKİNCİ KARAKTER

Neslihan Yeldan, Füreya karakterinin dışında Bir Demet Tiyatro'da başka bir karakteri daha canlandırdı. Bir sahnelik bir karakterdi. Remziye ismindeki karakter Saldıray'ın ofisine ünlü bir şarkıcı olmak için giden genç ve toy bir kızdı. Sahne adı olarak Işıksal'ı düşünüyordu. Daha ilk görüşmede Saldıray'ın elinden zor kurtulmuştu.

27 YAŞINDAYDI

Neslihan Yeldan, Bir Demet Tiyatro'ya 1996 yılında dizinin 3'üncü sezonunda katıldı. Neslihan Yeldan o dönem 27 yaşındaydı. Televizyon dünyasındaki ilk büyük çıkışını da bu yapımla birlikte yaptı. Neslihan Yeldan, Bir Demet Tiyatro'nun dışında BKM kadrosuyla birlikte Otogargara, Sen Hiç Ateşböceği Gördün mü? ve Bana Bir Şeyhler Oluyor tiyatro oyunlarında yer aldı.

İlgili yazılar:
Bir Demet Tiyatro'da kimler vardı?
Maria Sharapova'nın içinde bowling salonu olan evi

Videoyu paylaş: