7 Haziran 2020

Günlük siyasi analiz ve kulis yayınlayan Youtube kanalları

Son dönemde Youtube'da Türkçe içerik üretiminin hızla arttığını görmüş olmalısın. Moda / makyaj ya da komedi içerikleri çemberi de şu anda kırılmış durumda. Artık birçok farklı konuda yayın bulmak mümkün. Türkiye gibi siyaset gündeminin sürekli sıcak olduğu bir ülkede analizler önem kazanıyor. Gazeteciler, öğretim üyeleri ya da bağımsız analistler, olaylara farklı açılardan baktıkları videolar ile Youtube'da. Peki hangi Youtube kanalları günlük siyasi analiz yayınlıyor ya da hangi kanallar içinde siyaset programları var?

MURAT YETKİN'İN YOUTUBE KANALI

Deneyimli gazeteci Murat Yetkin de artık YouTube sularında. Hürriyet Daily News'ten ayrılmasının ardından açtığı Yetkin Report blogu ile ilgi çeken Murat Yetkin'in görüntülü analizleri de YouTube kanalında.

ÇAĞLAR CİLARA'NIN YOUTUBE KANALI

Çağlar Cilara, KRT Televizyonu ve Halk TV'de de program yapan fakat daha çok Twitter'da tanınan bir gazeteci. Ve bir süredir de Youtube'da gündemdeki olaylara yer veriyor. Bir tweet atmak her zaman daha hızlıdır ama Çağlar Cilara da Youtube'da konuklarıyla sıcak gündemi yakalayabiliyor.

SABAHATTİN ÖNKİBAR'IN YOUTUBE KANALI

Türkiye'nin merkez medya döneminin güçlü isimlerinden ve birçok medya grubunda görev almış olan Sabahattin Önkibar her sabah mutlaka Youtube'da analiz ve kulis bilgileri paylaşıyor. 'Ankara gazeteciliği' Youtube'da da tüm hızıyla devam ediyor.

BİZİM TV YOUTUBE KANALI

Halk TV'den tanıdığımız 2 isim Şaban Sevinç ve Lale Özan Arslan, kanalla yollarını ayırdıktan sonra şimdi Bizim TV'de gündemi günü gününe konuklarıyla değerlendiriyor.

EROL MÜTERCİMLER'İN YOUTUBE KANALI

Akademisyen yazar Erol Mütercimler'i televizyon kanallarındaki değerlendirmeleri ile biliyoruz. Youtube'da ise daha derinlemesine ve seri halinde analizler yapıyor ve aslında biraz da ders tadında. Üniversite günlerimizi hatırlıyor, özlüyoruz her izlediğimizde.

HAKAN AYGÜN'ÜN YOUTUBE KANALI

Türkiye'de internet haberciliğinin öncü isimlerinden (bkz. Habertürk) Hakan Aygün biraz geç de olsa Youtube'da. Televizyonda da farklı formatlar denediğini biliyoruz Hakan Aygün'ün. Youtube videolarına "tekneden canlı" kavramıyla giriş yaptı, bakalım başka neleri değiştirecek? Merakla bekliyoruz.

Videoyu paylaş: