2 Temmuz 2020

Moka pot ile kahve nasıl yapılır? + Demleme yöntemleri ve kullanılması gereken kahve +

Evlerimizde sohbetlere genellikle Türk kahvesi eşlik ediyor, bu gelenek kuşakları buluşturuyor. Fakat kahve kültürünü tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de kitleselleştiren Starbucks oldu. Dikkat etiniz mi; karantina günlerinde birçok kişi Starbucks'ta kahve içmeyi özledi. Birçok kişi de bu özlemi dindirmek için evde daha nitelikli kahveler yapmaya çalıştı. Evde daha iyi kahveler içmek için güzel bir yöntem var: Moka pot. Ocak üstü kahve yapma aleti olan 'moka pot'un patenti 1933 yılında Bialetti markası tarafından alınmış. + Online alışveriş sitelerinde gördüğün mokapot ürünlerinin çoğu bu markaya ait + Moka pot nasıl çalışıyor? Mantığı basit: Buhar basıncı sayesinde haznedeki suyu çekilmiş kahve ile üst kısımdaki demlikte toplamak. Espresso makinaları ortalama 9 bar basıncı ile çalışıyor. Moka potta ise 1,5 - 2 bar basınçla pişirme işlemi gerçekleşiyor. + Bu nedenle de demlenen kahve gerçek espresso olarak nitelendirilmiyor + Espresso'ya göre daha farklı aromalar sunan moka pot kahvesi filtre kahveden daha yoğundur. + Filtre kahve x moka pot ile demlenen kahve arasındaki fark + Peki moka pot için kahve çekirdekleri nasıl öğütülmeli? İdeal öğütülme değeri espresso ile french press arasında. Şimdi moka pot ile kahve yapanların deneyimlerini görelim.

Bir profesyonel işin tekniklerini anlatıyor

Evde moka pot ile + mocha pot değil! + kahve yapanlar

Moka pot'ta hangi kahve kullanılır? Moka pot'ta hangi kahve çeşitleri yapılır?

Moka pot'ta kahve hazırlamak için hazır çekilmiş espresso kullanabilirsin. Çekirdek kahve alırken, espresso'dan daha ince, Türk kahvesinden daha kalın incelikte çektirebilirsin. + Moka pot, moka cezvesi ya da ocak üstü espresso cezvesi için istediğini belirtebilirsin +

Moka pot'un kahvesi, filtre kahveye kıyasla daha yoğun ve sert, espresso'ya daha yakındır. Moka potta yaptığınız kahvene su ekleyerek tadını seyreltebilir ve Americano elde edebilirsin. Ya da üzerine sıcak süt ya da kremalı süt ekleyerek latte ve cappuccino hazırlayabilirsin.

Videoyu paylaş: