2 Temmuz 2020

Tiktok'ta 'Sagopa Kajmer Midone Sinane' akımı + Şarkıyı kim söylüyor, sözleri hangi dilde? +

Son günlerde dikkatini çekmiştir, Tiktok'ta bir melodi birçok videonun fonunda kullanılıyor. Kullanılan orijinal ses için başlık olarak sadece 'Sagopa Kajmer Midone Sinane' belirtiliyor. Sözler değilse de melodi aslında tanıdık, Sagopa Kajmer’in Terapi şarkısının beat’i. Kullanılan sözler hakkında ise iddialar mevcut Youtube'da. İlk iddia şöyle: Midone Sinane sözleri, Hindistan’ın yerel dillerinden Malayalamca. İkinci iddia olarak ise şundan bahsedebiliriz, Youtube'daki araştırmalarımızda karşımıza çıktı: Turtle song persian language / Farsça kaplumbağa şarkısı. İşte amatör bir kayıt olduğu anlaşılan o video, 2016'da yüklenmiş.

SAGOPA KAJMER'İN YENİ ALBÜMÜ - YUNUS - DİNLEMEK İÇİN TIKLAYIN

"Midone sinane nane nane" başlığıyla Aralık 2019'da yüklenen bir videoda ise çok like alan bir yorum dikkat çekiyor: "Farsçaymış bu şarkı ve askere zorla gönderilen birini anlatıyormuş. Reddit'in dip çukurlarında buldum"

Bazı lyrics / şarkı sözü sitelerinde ise hakkında detay bulunmayan şöyle bir başlık dikkat çekiyor şarkıyla ilgili olarak: "Çınra Cobain - Midone sinane"

Peki TikTok'ta yayılan müzik tam olarak bu mu? Hayır. O müzik "Sagopa Kajmer Midone Sinane Vol 2 / V2" başlığı ile yer alıyor Youtube'da. Burada Sagopa Kajmer’in Terapi şarkısının beat’i kullanılmış ve sözler ilk videodan farklı. Hindistan’ın yerel dillerinden Malayalamca olduğu iddiasını tekrar hatırlayalım. İşte TikTok'taki o şarkı. + 1 saatlik versiyon +

İşte CZN Burak'ın şarkıyla çektiği TikTok...

Videoyu paylaş: