27 Kasım 2021

Lila Şengün kimdir, kaç yaşında, annesi, boy, sevgilisi ?


Lila Şengün, Türkiye'nin yıldızı parlayan genç voleybolcuları arasında... Fenerbahçe altyapısının ardından Fenerbahçe'nin profesyonel takımına yükselen Lila, 2021-22 sezonunu Sarıyer'de kiralık olarak geçirdi. Aralık 2022 tarihinden beri Ankara ekibi SigortaShop takımında oynuyor.

Mevki: Pasör
Doğum yılı: 2002
Kaç yaşında: 21
Voleyboldaki pozisyonu: Pasör
Boyu: 1.86 metre
Lakabı: Yerli Dua Lipa

Lila Şengün'ün annesi kimdir?

Lila'nın annesi İdil Ulusoy da bir zamanlar profesyonel voleybolcuydu. Şimdilerde kulüplerde yöneticilik ve menajerlik görevleri üstleniyor.

Lila Şengün'ün sevgilisi kimdir?

Lila, kendisi gibi voleybolcu olan Taha Erden ile birliktelik yaşıyor. İkilinin ilişkisi Ağustos 2017'de başladı.

"Voleybola nasıl başladın?"

"7 yaşında kareteye gittim. Eve uzak olması nedeniyle devam edemedim. Sonra yüzmeyi denedim. 7-8 yaşındaydım. Oradan atıldım. Herkes serbest stil yüzüyordu, ben oyun oynuyordum. Sonra dans denedim. Dans hiç bana göre değildi. Beni voleybola yönlendirdiler. 9 yaşında Fenerbahçe'nin spor okuluna başladım. Sonra altyapıa geçtim. Çok sevdim voleybolu. Annem eski profesyonel voleybolcu, babam boksla uğraşıyor. Ailemin amacı spor yapmamdı. Hobi olur, profesyonel olur. Annem 'Seversen devam edersin' diye yol gösterdi. Devamını bana bıraktı. Annem kendi aramızda beach volley oynarken bana çok yol gösterdi."

"Sosyal medya yorumlarından etkileniyor musun?"

"2021 yılına kadar aşırı etkileniyordum. Bir yerden sonra 'Herkes konuşuyor zaten' kafasına girmeye başladım. Tek bir yorum yüzünden iki saat boyunca kesintisiz ağladığımı hatırlıyorum. Bu da aslında profesyonel olma yolunda bir adım."

Kaynaklar: Spor Türkiye, Volleybox
Videoyu paylaş: