12 Nisan 2021

Emlak Savaşları kurgu mu, gerçek mi?

Emlak Savaşları (orijinal ismiyle Property Wars) 2012-2013 yıllarında iki sezon olarak yayınlandı. Türkiye'de de TLC, Dmax ve Discovery olmak üzere çeşitli kanallarda ekrana geldi. Emlak Savaşları, ABD'nin Phoenix kentinde açık artırma yöntemiyle satışa çıkarılan hacizli evleri almak isteyenler arasındaki rekabeti konu alıyor. Evi almak isteyenler evin içini göremiyor, bu nedenle bir bilinmezlik içinde evi alıyor veya almıyor. Emlak Savaşları'nı izleyenlerin aklına bu program gerçek mi, yoksa kurgu mu diye bir soru geliyor.

"YATIRIMCILAR GERÇEK, EV LİSTESİ BİR GÜN ÖNCESİNDEN BELLİ OLUR"

Bu soruya cevap vermek için imdb'de Emlak Savaşları sayfasındaki yorumları inceledik. Yorumlardan bir tanesi, emlak sektöründe olan bir kişi tarafından yazılmış. İşte Emlak Avcıları'nın gerçek yüzü hakkında yazdıkları:

"Emlak Savaşları'ndaki yatırımcıların hepsi gerçek yatırımcılar. Arizona'ya giderseniz, hepsini mezat günlerinde görebilirsiniz. Satılacak evler günler-aylar öncesinden açıklanmaz. Ev listesini açık artırma gününden bir gün önce alabilirsiniz. Bu nedenle evi incelemek için 12-15 saatiniz vardır. Ve gerçekten bazı yatırımcılar, ihale başlağında evin önündedir. Emlak Savaşları bir televizyon programı. Elbette programın yüzde 100'ü gerçek değil. Ama açık artırmaları izlemek isteyenleri Maricopa ilçesine bekliyorum. Müzayedelerin hepsi halka açıktır."
Videoyu paylaş: