24 Haziran 2021

Bill Gates'in büyük kızı Jennifer Katharine Gates | kimdir, yaş, mesleği, eşi, boyu, eğitimi

Jennifer Katharine Gates, dünyanın en zengin insanlarından biri olan Bill Gates ile Melinda Gates'in en büyük çocuğu...
Yazımızda Jennifer Katharine Gates kimdir, eğitimi, binicilik hayatı ve nişanlısı hakkındaki bilgileri bulabilirsiniz.


25 Nisan 1996 yılında ABD'nin Bellevue kentinde dünyaya geldi. Çocukluğu boyunca göz önünde olmadı. 14 yaşına kadar cep telefonu kullanması yasaktı. Ancak 18 yaşına geldiğinde sosyal medyayı aktif olarak kullanmaya başlayabildi.

EĞİTİMİ

Jennifer, babası gibi Seattle kentindeki Lakeside Lisesi'ne gitti. ABD'deki en iyi 10 özel lise arasında yer alan Likeside Lisesi'nın yıllık eğitim ücreti 38 bin dolar. Jennifer, 2018 yılında Stanford Üniversitesi'nden insan biyolojisi bölümünden mezun oldu. New York kentindeki Icahn Tıp Fakültesi'nde eğitim almaya devam ediyor. Jennifer'ın amacı çocuk hekimliği alanında uzmanlaşmak.

BİNİCİLİK

Bill Gates'in kızı Jennifer Gates, biniciliğe 6 yaşında başladı. Binicilik, zamanla Jennifer'da bir tutkuya dönüştü ve yarışlara katılmaya başladı. Katıldığı yarışmalarda dereceler de aldı. 2017 yılında katıldığı ABD Binicilik Federasyonu'nun düzenlediği 25 yaş altı yarışmasında 1'inci oldu ve 100 bin dolarlık ödülü kazandı.

ÖZEL HAYATI - EŞİ NAYER NASSAL

Jennifer, 2020 yılında Mısırlı at binicisi Nayel Nassar ile nişanlandığını duyurdu. Kuveyt'te mimarlık yapan bir anne-babanın oğlu olan Nayel, nişanlısı Jennifer gibi Stanford Üniversitesi'nden mezun. Jennifer, Nayel için bir Instagram paylaşımında "Hayatımızın geri kalanını birlikte öğrenerek, büyüyerek, gülerek ve severek geçirmek için sabırsızlanıyorum" diye yazdı. İkili, 2021 yılının Ekim ayında evlendi.

Diğer bilgiler

Boyu: 1.57 metre
Kilosu: 54 kilo
Kitap okumayı seviyor. Tam bir kitap kurdu.
Favori rengi pembe.
Tatlı ve şeker yemeyi seviyor.

Jennifer Gates ve eşi Nayel...


Videoyu paylaş: