21 Ocak 2022

Nuri Şahin, Harvard Üniversitesi'nde hangi bölümde eğitim aldı?


Nuri Şahin, 2018 yılında Harvard Üniversitesi'nde eğitim aldı. Ne eğitimi aldı, ne kadar ücret ödedi, eğitim içeriği nedir, kimden eğitim aldı gibi bilgilerin olduğu bir yazı hazırladık.

Eğitimin adı ve özelliği nedir?

Nuri Şahin, Harvard Üniversitesi'nin Eğlence, Medya ve Spor İşletmeciliği (Business of Entertainment, Media, and Sports) programında eğitim gördü. Bu eğitim, Harvard'ın Yönetici Eğitimi programı kapmasında yaz aylarında verdiği 4 günlük bir kurs.

Kimler bu eğitimi alıyor?

Bu kursa genellikle eski profesyonel sporcular, dizi-film oyuncuları, şarkıcılar, sosyal medya fenomenleri, uluslararası şirketlerde görev alan yöneticiler, profesyonel spor takımlarının yöneticileri, eğlence sektörü yöneticileri katılıyor.
Nuri Şahin'in eğitim aldığı yıl; eski basketbolcu Chris Bosh, eski futbolcu Kaka, eski Amerikan futbolu oyuncusu Michael Strahan, alp disiplini kayakçısı Lindsey Vonn, eski tenis oyuncusu Andy Roddick gibi ünlü sporcular da kursta yer aldı. Sony, Nike gibi şirketler yöneticilerini bu eğitime gönderdi.

Dersleri kimler verdi?

Harvard Üniversitesi profesörleri Anita Elberse, Kristin W. Mugford ve Karim R. Lakhani kurstaki dersleri veriyor. Anita Elberse, pazarlama derslerini veriyor. Kendisi zaten programın adında olduğu gibi eğlence, medya ve spor endüstrisi alanlarında uzman. Bu alanda yazdığı 'Blockbusters: Hit-making, Risk-taking, and the Big Business of Entertainment' isimli bir kitabı var.
Mugford, finans derslerine giriyor.
Lakhani ise teknoloji ve operasyon yönetimi derslerini veriyor.

Verilen dersler

Kursta 3 ana konu başlığı altında dersler veriliyor:
➜ Yaratıcı ürünlerin başlangıcı ve oluşumu
➜ Yönetim ve pazarlama
➜ Dijital teknolojiyi kullanmak

Eğitimin ücreti

Eğitimin ücreti öğrenci başı 10 bin 250 dolar.

Video:

Nuri Şahin'in Harvard'da eğitim aldığı dönem kursta neler yaşandığı bu videodan izleyebilirsiniz. Videoda Nuri Şahin de yer alıyor.



Yazımızdaki bilgilerin kaynağı: Harvard Business School
Videoyu paylaş: