23 Ekim 2020

Ağır Yaşamlar ölenler

Ağır Yaşamlar, TLC'nin hem Türkiye'de hem yurt dışında en çok ilgi gören programlarından biri... Aşırı kilolu insanların kilo verme sürecinde yaşadıkları ekranlara geliyor. Dr. Nowzaradan'ın bu obez insanların kilo vermesinde yönlendirici oluyor ve uygun duruma geldiklerinde mide küçültme ameliyatlarını yapıyor. Ancak hayatları Ağır Yaşamlar'a konu olan bazı isimler maalesef hayatlarını kaybetti. Bu yazıda Ağır Yaşamlar'da yer almış ve hayatını kaybetmiş kişileri yazdık.

Henry Foots
Henry, Ağır Yaşamlar serisinin ilk sezonun 4'üncü bölümünde ekrana çıktı. Yani hayatının tanıklık ettiğimiz ilk insanlardan biriydi... Hayat hikayesi anlatılmaya başlandığında 2005 yılıydı... O zamanlar 47 yaşındaydı ve 324 kiloydu. Yürümekte zorluk çekiyordu. 7 senenin sonunda, yani 2012 yılına gelindiğinde yaklaşık 226 kilo verdi. Yani 98 kiloya düşmeyi başardı. Ancak tam hayatını rayına oturttuğu dönemde 16 Mayıs 2013 tarihinde 54 yaşında doğal nedenlerle hayatını kaybetti. Obezitenin vücuduna ciddi bir hasar bırakıp bırakmadığı bilinmiyor.

Sean Milliken
Sean, Ağır Yaşamlar'ın 4'üncü sezonunun 12. bölümünde yer aldı. Sean'ın yeme bozukluğu henüz çocukluk yaşlarında başladı. Lisedeyken 200 kiloya yaklaşmıştı. Bir de üzerine lisede dizinden sakatlık geçirince yatağa bağımlı oldu. Ağır Yaşamlar'da yer almaya başladığında henüz 26 yaşındaydı ve o kadar ağırdı ki, kilosunu bilmiyordu. Hastaneye yattığında 450 kiloydu. Sean kilo verme yolunda oldukça zorlandı, hatta bu konu hakkında pek çok kereler istekli değildi. Bir yılın sonunda 206 kilo vermeyi başardı. Ancak 17 Şubat 2019 tarihinde enfeksiyona bağlı kalp durması nedeniyle hayatını kaybetti. Öldüğünde 29 yaşındaydı.

James LB Bonner
LB, Ağır Yaşamlar'ın 6'ncı sezon 6'ncı bölümde yer aldı. Programa katıldığında 29 yaşındaydı ve 270 kiloydu. LB'nin tek bacağı yoktu, protez bacakla hayatını sürdürüyordu. İlk başlarda hayattan tüm beklentilerini kesen LB, zamanla kilo verdi, hatta 90 kiloya inmeyi başardı. Hayata yeniden tutunmuş gibi görünüyordu ancak 2 Ağustos 2018 tarihinde 31 yaşındayken hayatına son vermeye karar verdi. Ölümünden sonra ailesi, Ağır Yaşamlar programına dava açtı. Aile, yapım ekibinin LB'yi hiç istememesine rağmen bazı konularda zorladığını iddia etti.

Lisa Fleming
Lisa, Ağır Yaşamlar'ın 6'ncı sezonun 7'nci bölümünde yer aldı. 49 yaşındaki Lisa'nın kilo sorunu daha çocukken başladı. Henüz 14 yaşındayken hamile kaldı. İkinci çocuğunu da 17 yaşında dünyaya getirdi. Bu kadar küçük yaşta anne olunca sıkıntılarının çaresini yiyeceklerde buldu. Fast-food lokantasında yaşadığı için de sadece bu türde yemekler yedi. 23 yaşında babasını kaybetti. Kardeşi de çıkan bir kavgada vurularak öldürüldü. Annesi, kardeşinin öldürülmesinden Lisa'yı sorumlu tuttu. Hastaneye ilk yattığında 319 kilo çıktı. Ancak kilo vermek zorunda neredeyse hiç ilerlemeye kaydedemedi. 50 yaşında hayatını kaybetti.

Robert Buchel
Robert, Ağır Yaşamlar'ın 6'ncı sezonun 14'üncü bölümünde yer aldı. 41 yaşındaki Robert, henüz 12-13 yaşlarındayken 100 kiloyu geçmişti bile. Ailesinin boşanması, ağabeyinin kalp krizinden ölümü sonrası kendisini yemeye daha çok vermeye başladı. 36 yaşında 270 kiloya çıktı. Robert, hastaneye yattığında 382 kiloydu ve doktorun her dediğini harfiyen yapacağını söyledi. İlk başlarda oldukça iyiydi, kısa sürede 100 kilo verdi. Ancak program çekimleri devam ederken kalp krizi nedeniyle hayatını kaybetti. İlk kez bir kişi, program çekimleri sırasında hayatını kaybetmiş oldu.

Kelly Mason
Kelly, 41 yaşındayken Ağır Yaşamlar'da 7'nci sezonun 13'üncü bölümünde yer aldı. Doktorla ilk randevusundan önce tartıldı ve 320 kilo çıktı. Aslında iki sorunu birden vardı. Hem obezdi hem de kalbi yeteri kadar güçlü değildi. Kelly ayrıca kalp tedavisi de gördü. Kelly kilo verme konusundan başarılı bir yolda ilerliyordu. 156 kilo kadar verdi. Ancak Kelly'nin bu çabaları hayata tutunmasına yetmedi. Program çekimleri devam ederken kalp krizi nedeniyle hayatını kaybetti.

James King
James, 46 yaşında Ağır Yaşamlar'ın 5'nci sezon 7'nci bölümde yer aldı. Henüz liseye başladığında 125 kiloydu. Annesiyle olan sorunları ve evlerindeki yangında her şeyini kaybetmesiyle zaten fazla olan kilolarına yemek yiyerek daha da fazlasını ekledi. James, daha en başından itibaren sorunlu bir hastaydı. Tedavi başladıktan sonra kilo vermeyi geçtik, tam tersine kilo aldı ve 382 kiloya yükseldi. Hastaneye yattıktan sonra 354 kiloya düştü ve taburcu edildi. 2 ay sonra kontrol için doktoru ziyaret etti. Doktor 45 kilo vermesini istemişti. Ancak James'in 1.5 kilo aldığı ortaya çıktı. Sonraki zamanlarda da kilo vermeyi başaramadı. 2020 yılının Nisan ayında kalp krizinden hayatını kaybetti.

Coliesa McMillian
Coliesa, Ağır Yaşamlar programında 8'inci sezonda yer aldı. 2020'nin Eylül ayında 41 yaşında hayatını kaybetti.

Videoyu paylaş: