24 Ekim 2020

Emrah Safa Gürkan'ın eşi Elif Ertekin kimdir?


Emrah Safa Gürkan, kısaca ESG, son dönemde popüler olan tarihçiler arasında... Özellikle Flu TV'deki Olmaz Öyle Saçma Tarih programıyla geniş kitleler taradından tanındı. Bunu Herkes Bilir kitapı en çok satanlar listesine girdi.

Emrah Safa Gürkan'ı tanıyoruz, peki Emrah Safa Gürkan'ın eşi Elif Ertekin Gürkan kimdir?

Elif Ertekin Gürkan bir mimar. Yıldız Teknik Üniversitesi'nin Mimarlık bölümünden mezun oldu. Yüksek lisansını Virginia Tech'te yaptı. Kariyerinin 10 yılını ABD'deki tasarım firmalarında çalışarak geçirdi. Şu an İstanbul'da kendi şirketinde mimari-tasarım hizmetlerinin yanı sıra eğitim ve danışmanlık veriyor. Ayrıca, üniversitelerde ders verdi.

EMRAH SAFA GÜRKAN İLE ELİF ERTEKİN NASIL TANIŞTI?

Emrah Safa Gürkan ile Elif Ertekin Gürkan çifti, Youtube'daki Mesut Süre ile İlişki Testi programında ilişkilerini anlattı.

Elif Ertekin: "ABD'de bir partide tanıştık. Erdem diye bir arkadaş var bizim, sürekli parti yapıyor. Çeşitli zamanlar Emrah'la karşılaştım. İlkinde annemle gitmiştim. Onda da annemi epey güldürdü. Araya bir zaman girdi, esas biz ikinci partide Emrah'la konuştuk. İlk başbaşa buluşmamız da bir öğle yemeğiyle oldu"

Emrah Safa Gürkan: "Ben hiç düğün istemedim. Düşün, bugün insanlar 5-6 bin lira kazanıyorlar, sonra gidip 100 bin liraya düğün yapıyor. Ben 'Gidelim, o parayla tatil yapalım' dedim. ABD'den geldik, burada millete yedirdik, içirdik, geri döndük. Evlilik neden çıkmış? İki tane aile, çocuklarını veriyor ve bir ittifak yapıyorlar ve bunu duyuruyorlar. Bizimkiler İzmit'te, eşimin ailesi İstanbul'da ve Balıkesir'de. Biz ABD'den geldik. Ooooo... Çok kötüydü. En çok da ben oynadım, parasını verdik"

Emrah Safa Gürkan, daha sonra pena'da yaptığı programda İlişki Testi'ne çıkması hakkında şunları şöyledi: "Programa çıkınca anladım ne olduğunu. Benim ilişkim hakkında soru soruyorlar. Ben keriz miyim, niye söyleyeyim. Hemen troll'ledim. Elif'i konuşturmamak için neler yaptım orada. Elif iyi niyetlidir, her şeyi anlatır. Benim orada hatam, çıkmak. 'Kayınvalideniz ile aranız nasıl?' diye soruyor. Ben yıllarca o sorulara cevap vermediğim için hayatta kalabilmişim."

EMRAH SAFA GÜRKAN: "ELİF, BENDEN DAHA BAŞARILIDIR"

Emrah Safa Gürkan, tv100'de Okan Bayülgen'in programında ise eşi Elif Ertkin Gürkan hakkında anlattıkları: "Ben zor bir adamım. (Elif), o zor adamı çok güzel idare etti. Hep arkamdaydı. Çocuklar da benim gibi çok enerjiktir. Bir gün olsun, onlara sinirlendiğini görmedim. Hepimizi çekip çeviriyor. Kendi de çok başarılıdır. Mall of İstanbul'u, Fenerbahçe Ülker Arena'yı yapan mimarlardan biri... Hem o kadar iyi bir anne, hem o kadar iyi bir eş, kariyerini de o kadar iyi götürebilmesi... Benden daha başarılıdır."

Videoyu paylaş: