1 Mayıs 2020

Koronavirüs sonrası yeni dünya düzeni nasıl olacak?

Koronavirüs tüm dünya için gündemin ilk sırasında. Hükümetler Covid-19 salgını ile mücadele etmek için kaynaklarını seferber etti, bilim insanları ise aşı, ilaç ve tedavi yöntemleri üzerinde aralıksız çalışıyor. Sağlık otoriteleri her zamankinden daha fazla dikkatle dinleniyor, politikacılar bir adım geriye çekilmiş durumda. Salgının ilk günlerinden itibaren ortak bir analiz yapılıyor: Koronavirüsten sonra dünya artık eski dünya olmayacak. Peki koronavirüs sonrası yeni dünya düzeni nasıl olacak, insanlığı nasıl bir gelecek bekliyor?
Koronavirüs sonrası neler değişecek? Prof.Dr. İlber Ortaylı anlatıyor / Habertürk TV Youtube kanalı
Tarihçi İlber Ortaylı, salgınlar tarihi ekseninde, koronavirüs sürecini ve bu sürecin sonrasında olabilecekleri Habertürk'te 31 Mart 2020'de akşam haberlerinde değerlendirdi.
Koronavirüs salgını sonrası insanlığı nasıl bir dünya bekliyor? - TRT Haber Youtube kanalı
Şangay Üniversitesi'nde akademisyen olan Nurettin Akçay, Çin'in 'sosyal kredi' sistemi üzerinde duruyor ve bu modelin dünyaya örnek olabileceğini düşünüyor. ABD'nin eski dışişleri bakanı Henry Kissinger da dünyanın değişeceğini belirtiyor.
Salgın neleri değiştirecek? (Pasaport 23 Mart 2020) / NTV Youtube kanalı
Mete Çubukçu'nun Pasaport programında şu çerçevede bir cevap aranıyor: "Belki de bu dönemi 'Korona virüs öncesi' ve 'korona virüs sonrası' olarak adlandıracağız... Peki, küresel salgın sonrası dünya eskisi gibi olacak mı?"
Korona sonrası Dünya düzeni / Erol Mütercimler Youtube kanalı
Strateji uzmanı Erol Mütercimler, koronavirüs sonrası dünyanın alacağı şekil hakkında bir dizi Youtube videosu çekti.

Erol Mütercimler: "Koronavirüs sonrası Dünya açlık tehlikesi ile karşı karşıya"

Videoyu paylaş: