5 Mayıs 2020

Akyaka'ya yerleşmek... Nerede kalınır, ne yapılır, ne yenir?

Şehirden göçmek yeni dönemin gerçeklerinden biri... Özellikle İstanbul'da iş hayatının içinde yoğrulanlar ileride yaşamak ya da hemen gitmek için yerler arıyorlar. Peki doğru yer neresi; mesela Muğla Akyaka mı? Merak edenler için bir Akyaka rehberi... Akyaka nerede ve Akyaka'nın coğrafi konumu hakkında bilgiler için okumaya ve izlemeye devam edin.

Akyaka nerede / Akyaka'nın tam olarak konumu
Muğla'nın Ula ilçesine bağlı bir mahalle olan Akyaka, Gökova Körfezi'nin doğu ucunda yer alıyor ve önemli bir turizm merkezi. Akyaka mahallesinin nüfusu kış aylarında 1.500 dolaylarında, yazın ise nüfus 3-4 bine ulaşmaktadır. İlkbaharda değişik kuş çeşitleri Gökova ovasının sazlıklarına gelir. Akyaka ile Çınar plajının arası yaklaşık olarak 3 kilometredir. Çınar plajı yolu takip edildiğinde Akbük Koyu’na, oradan da Ören'e (Gereme, Keramos) ulaşılır. Kadın Azmağı adı ile anılan ve doğal güzellikleri ile ünlü su kaynağı da bir başka gezi rotası. Beldede su sporları, sörf, kano yapılabilir, dağ bisikleti ile çevre gezilebilir. Kısa mesafede Azmak Irmağı'na, uzun mesafede ise Sedir Adası'na deniz yolu ile düzenli gidiş geliş yapılıyor. Akyaka’nın kuzeyindeki Sakartepe'de ise yamaç paraşütçülüğü imkanı var. Akyaka hakkında ilginç bir bilgi: Beldede tek tip mimari zorunluluğu bulunuyor. Ve son olarak, Akyaka ile Bodrum arası özel araç ile 1 saat 54 dakika sürüyor. (Kaç kilometre: 135,5)
Akyaka'da yaşanır mı? | Küçük sahil kasabası Akyaka / Kasabalı Hanım Youtube kanalı
Akyaka'nın denizi nasıl, spor imkanları neler sorularının cevapları ve Akyaka'da ev almak isteyenler için notlar videoda.
Akyaka vlog - Akyaka Gece Hayatı - Akbük Koyu / Damla Ayaz Youtube kanalı
Muğla Akyaka Hava Çekimi / Murat Almislar Youtube kanalı
Drone görüntüleri...
Akyaka Vlog / Hilal Şefkatli Youtube kanalı
Akyaka'nın tarihi, Akyaka'da fiyatlar ve Akyaka - Çeşme karşılaştırması...
Videoyu paylaş: