8 Mayıs 2020

Murat Övüç kimdir? Oğlu ve sevgilisi hakkında yeni açıklamalar yaptı

Sosyal medya giderek anaakım haline gelince, tüm hallerini bildiğimiz TV / gazete ünlülerinin yerini yeni isimler aldı. Instagram'daki influencer'lar, Twitter'daki fenomenler, Youtuber'lar ve son olarak Tiktoker'lar... İşte onlardan biri, yavaş yavaş hayatımıza sızanlardan: Murat Övüç. Peki Murat Övüç kim, detaylardan bahsedelim? "muratovucofficiall" Instagram hesabı 2 milyondan fazla kişi tarafından takip ediliyor. Murat Övüç Twitter hesabı "@muratovuc_tr" ise 179 bin+ kişi tarafından takip ediliyor.

Murat Övüç kaç yaşında ve nerede doğdu?

1968'de Van'da doğdu.

Murat Övüç'ün nasıl bu kadar tanındığının izini sürerken Ekşi Sözlük'te onun sık sık yardım etmesine vurgu yapan erken entry'ler gördük ve Kerimcan Durmaz ile karşılaştırılmış. Bir entry şöyle mesela: "Her gün Instagram sayfasından takipçilerine iyi dileklerde bulunan, yaptığı tanıtımlarda mutlaka takipçilerine hediye kazandıran bir fenomen. Kerimcan'ın rakibi diye lanse ediliyor olsa da kendisi sürekli 'Ben kimsenin rakibi değilim, ben herkesin Murat abisiyim' diyor. Şahsi fikrim? Kerimcan'dan kat be kat daha samimi ve tatlı. (begumcan)"

Murat Övüç kendini anlatıyor, sorulara cevap veriyor

Murat Övüç'ün yardımları

Yardım etmek Murat Övüç için önemli, şöyle demiş bir keresinde: "Şu an çalışmasam ölene kadar yetecek param var. Ama para her şey değil. İnsan olmak lazım. Benim evde karnım tokken aç bir kardeşime, ilaçlarını alamayan yaşlı bir teyzemi görmeye dayanamıyorum. Gücümün yettiği kadar yardım edeceğim.”

Daha çok tanınan bir isim olmasının ardından ise Murat Övüç'e yönelik olumsuz eleştirilerin de arttığını belirtmek gerek: Örneğin; yardımları açıktan yapması. Ayrıca Murat Övüç'ün paylaşımlarında kullandığı bazı ifadelerin "ayrımcı" olduğu sıklıkla dile getiriliyor.

Murat Övüç Netflix olayı

Murat Övüç'ün daha büyük kitleler tarafından tanınmasını Netflix'e Nekşfliş / Netşflişk demesi sağladı.

Bu paylaşımın ardından Twitter'da Netflix Türkiye resmi hesabının bio'sunda yaptığı değişiklik de çok konuşuldu.

Daha sonra Murat Övüç, Netflix'in kendisine 5 yıllık abonelik hediye ettiğini açıkladı.

Murat Övüç nereli, hangi üniversiteden mezun, evli mi?

Murat Övüç bir röportajında şunları anlatıyor geçmişi ve oğlu ile ilgili: "Biz eski Fatihliyiz, 30 yıl orada yaşadık. Pertevniyal Lisesi'ni bitirdikten sonra Bahçeşehir Üniversitesi İşletme Bölümü'nde okudum. Yedi yıl evli kaldım ve 16 yaşında bir oğlum var. İyi ki evlilik yaşamışım. Evladımla nefes alıyorum, onunla yaşıyorum. Babam kabzımaldı... Şimdi aile şirketlerimiz var; Beyoğlu'nda otel ve restoranlar işletiyoruz. Kira gelirlerimiz de var. Üç ablam, bir abim var, çok şükür annem de başımızda. İşlerin başında ise abim duruyor. Gelirleri her ay bir kardeşe veriyoruz"

Murat Övüç eşcinsel olduğunu açıkladı

Murat Övüç, 196Sekiz Youtube kanalında Armağan Çağlayan'a ise şunları anlattı: "Ablama ben eşcinselim dedim, 'Bunu babama anneme anlatamayız' dedi. Babam istedi diye evlendim. Eşimle hala görüşüyoruz, arkadaş gibiyiz. Oğlumun annesi ile arası çok iyi." ifadelerini kullandı.

Ayrıca Murat Övüç, geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden Nur Yerlitaş'ın kendisine çok destek olduğunu ve tanınmasını sağladığını söyledi.

Armağan Çağlayan, programda Murat Övüç'e 'kullandığı ayrımcı ifadeleri' de sordu.

Murat Övüç'ün sevgilisi var mı?

Murat Övüç nerede oturuyor?

Murat Övüç'ün evi nasıl, diye merak edenler için...

Videoyu paylaş: