5 Mayıs 2020

YKS 2020 için belirlenen yeni tarih Twitter'ı sarstı + Sınav ne zaman, kurallar nasıl? +

Cep telefonsuz / sosyal medyasız bir hayatı bilmeyen, 2000'li yılların gençliği olan Z Kuşağı gerektiğinde politik tepkiler verebileceğini bu akşam Twitter'da gösterdi. Olay şu: Daha önce 25 - 26 Temmuz 2020 tarihlerinde yapılacağı açıklanan YKS'nin yani Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın yeni tarihi olarak 27 - 28 Haziran ilan edildi. + "YKS Sınavı" ifadesinin aşırı hatalı olduğunun altını çizelim. Çünkü YKS'nin açılımında "sınav" kelimesi var zaten; Yükseköğretim Kurumları Sınavı. + YKS'nin 1 ay öne çekilmesi / sınav tarihinin değişmesi 'genç kuşak' üzerinde hayal kırıklığı yarattı. Anlık tepkilerin mecrası Twitter'da #sandıktagörüşürüz etiketi TT oldu, 144 binden fazla tweet atıldı. Tartışmalar arasında espriler de vardı. Şimdi önce 2020 yılının YKS'si ile ilgili yapılan değişikliklere, sınavın ileri bir tarihe alınmasının Youtube'daki yansımasına ve son olarak da Twitter'daki 'geyiklere' bakalım.

YKS ne zaman yapılacak? / Yeni tarih
Koronavirüs önlemleri kapsamında ertelenen YKS 27 - 28 Haziran'da yapılacak. 2020 YKS 1. OTURUM - TEMEL YETERLİLİK TESTİ (TYT): 27 Haziran'da gerçekleşecek. 2020 YKS 2. OTURUM - ALAN YETERLiLİK TESTLERİ (AYT): 28 Haziran'da gerçekleşecek.
YKS 2020 tarihi belli oldu / Hocalara Geldik Youtube kanalı
YKS'deki konular neler? /Sınavın kapsamı
MEB Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı, ÖSYM Başkanlığına soru hazırlamada dikkate alması gereken müfredat kapsamını güncelleyen yazıyı gönderdi. 12'nci sınıf öğrencileri, 9, 10 ve 11'inci sınıf müfredatlarına ek olarak 12. sınıf öğretim programlarının sadece birinci döneminden sorumlu olacak. Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, “YKS'ye hazırlanan öğrencilerimiz de rahat olsunlar. YÖK ve ÖSYM Başkanlığımız ile koordineli bir şekilde tüm önlemleri alıyoruz. Buna göre 12. sınıf öğrencilerimiz; 9., 10., 11. sınıf müfredatlarına ek olarak 12. sınıf derslerinin sadece birinci döneminden sorumlu olacaklar” dedi.
Sınav tarihi öne çekildi, bırakmak yok / Akıllı Koç Youtube kanalı
Öğrenciler YKS'ye nasıl çalışmalı? Adaylara öneriler...
YÖK'ün YKS 2020 açıklaması ise şöyle:
"TYT sınavında geçen yıl verilen 135 dakikalık süre, yalnızca bu yıl için 30 dakika daha ilave süre ile 165 dakikaya çıkarıldı. Lisans programlarını tercih edebilmek için ilgili puan türünde uygulanan 180 baraj puanı da bu yıl ile sınırlı kalmak şartıyla 170'e çekildi. Üniversite sınavı Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu'nun görüşleri doğrultusunda koruyucu önlemler alınarak en uygun şartlarda yapılacaktır"
YKS 2020 Twitter'ın gündeminde
Aşk 101'deki o sahne yüzleri gülümsetti.
Videoyu paylaş: