16 Aralık 2020

Eda Sakız kimdir, kaç yaşında, nereli? + Instagram hesabı, en çok izlenen TikTok videoları


Eda Sakız, Türk TikTokçular arasında en çok takip edilen Tiktok fenomenlerinden biri... Şu an 3.8 milyon takipçisi var. Youtube'daki abone sayısı da 447 bin oldu. Peki Eda Sakız kimdir, nereli, kaç yaşında, boy-kilo, gerçek Instagram hesabı, TikTok'a başlamadan önce ne iş yapıyordu, hiç Tiktok'u bırakmayı düşündü mü, TikTok'a nasıl başladı gibi bilgileri hazırladık.

Eda Sakız'ın tam adı Eda Sakızoğlu. Kütahya'da doğdu, Mersin'de büyüdü. Kendisini Mersinli olarak tanımlıyor.

Doğum yeri: Kütahya
Doğum tarihi: 19 Ağustos 1999
Burcu: Aslan
Boyu: 1.63
Kilo: 60
Önceki mesleği: Otellerde servis elemanı olarak çalışıyordu.

Gerçek Instagram hesabı: edasakiz33
Youtube kanalı: Eda Sakız

EĞİTİM HAYATI

"Lise mezunuyum. Üniversiteye gitmedim. Anneme destek olmak için liseye giderken çalışıyordum. Okumak için para biriktirmek istedim. Otelde çalışıyordum"

EDA SAKIZ, TİKTOK'A NASIL BAŞLADI?

"Otelde barmenlik yapıyordum. Molalarda hobi amacıyla videolar çekmeye başladım. Şişeleri çevirirken çektiğim bir video hazırlamıştım. O video patladı. O video bana takipçi getirmeye başladı. 10 bin kadar takipçi geldi.

İNSANLAR NEDEN EDA SAKIZ'I İZLİYOR? EDA SAKIZ'IN NE VASFI VAR?

"Bana 'Neden şu şarkıcıdan daha çok izlenebiliyorsun, şu oyuncudan daha çok like alabiliyorsun?' diyenler var. Kamera arkasından bakanlar için zor bir şey yok. Bu tarafa baktığınız zaman, ben Antalya'daki ailemi bırakıp İstanbul'a geldim. Ve ben anne kuzusu bir insandım. Bunu yapmamının en önemli sebebi yine aileme güzel bir yaşam sunabilmek. Eskiden kardeşim bir şey istediği zaman alamadım. Çok zoruma giderdi. Şimdi istediğini alabiliyorum."

TİKTOK KAVGALARI

"TikTok'un diğer platformlara göre bu kadar çabuk ve bu kadar hızlı yükselmesinin sebebi, biz hepimiz çok kenetlendik. İlk başlarda kim en ufak bir yükselse hemen bir araya geldi. Ve herkes birbirini patlattı. Rakamlar değiştikçe, insanlar da değişmeye başladı. Ondan sonra kaoslar çıktı."

Eda Sakız'ın anlattıkları...

"TikTok'u bırakmayı bir ara gerçekten düşündüm. Çok bunalmıştım. Satacaktım TikTok hesabını. Sonra canlı yayınlardan hediye almaya başladım. O satacağım parayı, 1 haftalık canlı yayından kazanıyordum. İlerlemeye başladığını fark ettim. Sonra boşver dedim."

"Tiktok'a 2019 yılında başlamıştım. 260 binlik bir hesabım vardı. O zamanlar bu kadar çabuk yükselmiyordu. 260 bin güzel bir sayıydı. Bir sabah hesabıma girdim, hesap ortada yok. Süresiz ban yemiş. Uygun olmayan bir video paylaşılmış hesabımdan, ben paylaşmadım. Onu kim yapsıysa emeğimle oynadı. Daha sonra tekrar TikTok'a başlamayı düşünmedim. Ares bir gün bana Instagram'dan mesaj atarak ulaştı. 'Hep beraber bir grup kurup video çekeceğiz' dedi. Ares'in ısrarı üzerine tekrar TikTok'ta video çekmeye başladım. Sonrasında gruplar dağıldı, tek devam ettik."

"İstanbul'a ayak bastığım an, kendimi çok iyi hissediyorum. Daha önceki hayatımda İstanbul'da yaşamışım gibi... Aldığım nefes bile kendimi çok iyi hissettiriyor. Hayallerime giden yol, İstanbul'dan geçiyor. Bundan dolayı İstanbul'u çok seviyorum."

EDA SAKIZ'IN EN ÇOK İZLENEN TİKTOK VİDEOLARI

@edasakizz

# @gizoogizem ile düet yapın Hiç iyi değilim benim moraliiii sifir sifir sifir şuan 😂

♬ orijinal ses - gizoogizem

@edasakizz

🍷 #esfc

♬ orijinal ses - RAMO01



Kaynaklar: Hürriyet
Videoyu paylaş: