20 Aralık 2020

Ninja Warrior: Amerika sunucuları Matt ve Akbar kimdir ?

Ninja Warrior: Amerika, Dmax kanalının ilgi çeken programlarından biri... Orijinal adı American Ninja Warrior olan programı Matt Iseman ve Akbar Gbaja-Biamila ikilisi sunuyor.
Matt Iseman, 2010 yılından beri Ninja Warrior: Amerika programının sunuculuğunu yapıyor. Matt sadece ilk sezonda yer almadı. 2013 yılında da Akbar Gbaja-Biamila programa katıldı. Şimdi bu ikiliyi tanıyalım...

MATT ISEMAN: DOKTORLUĞU BIRAKIP KOMEDYEN OLDU


➜ Matt Iseman, 22 Ocak 1971 tarihinde Denver kentinde dünyaya geldi. Princeton Üniversitesi'nden onur derecesiyle mezun oldu. Daha sonra Columbia Üniversitesi'nde tıp eğitimi aldıktan sonra doktor olarak çalışmaya başladı. Bu arada şov dünyasına ilk adımını amatör stand-up gösterileri yaparak attı. Gösterilerinde çoğunlukla doktorluk deneyimlerinden oluşan espriler yaptı.

➜ 2002 yılına gelindiğinde Matt Iseman, hayatında dönüm noktası olacak bir karar verdi ve doktorluğu bırakıp tam zamanlı komedyen oldu. Matt o günleri "Doktorluk bana göre değildi. Tutkumu komedyenlikte buldum. Kaderimin yolundan gittim ve arkama bakmadım" diye anlatıyor.

➜ Matt, stand-up şovlarına devam ederken film ile dizilerde oynamaya ve televizyon yapımlarında yer almaya başladı. Bunlar genellikle küçük rollerdi. Ancak 2006 yılında katıldığı bir ev temizleme programı olan Clean House ile geniş kitleler tarafından tanınır olmaya başladı.

➜ 2010 yılında komedyenliği ile birlikte anılacak olan Ninja Warrior: Amerika sunuculuğu başladı. Matt Iseman, ABD'de en çok komedyen ve Ninja Warrior: Amerika sunucusu olarak tanınıyor. 2021 yılında da programın sunuculuğunu yapmaya devam edecek.

➜ Matt Iseman, 2017 yılında The Apprentice programının Ünlüler sezonunda yarıştı. Yarışmada birinci oldu ve daha önceden söz verdiği gibi kazandığı 1 milyona yakın parayı hayır kurumuna bağışladı.

➜ 31 yaşındayken kendisine romatoid artrit tanısı konuldu. Daha sonra bu hastalığa bağlı olarak kansere yakalandı ve tedaviden sonra kanseri yenmeyi başardı.

AKBAR GBAJA-BIAMILA: ESKİ AMERİKAN FUTBOLU OYUNCUSU


➜ Akbar Gbaja-Biamila, 6 Mayıs 1979 tarihinde Los Angeles kentinde doğdu. Nijerya'dan göç etmiş bir ailede dünyaya geldi. Akbar'ın toplam 6 kardeşi var.

➜ Lisede Amerikan futbolu oynadığı için 5 farklı üniversiteden burs teklifi aldı. Akbar, San Diego Eyalet Üniversitesi'nde okumaya karar verdi, bu üniversitenin İletişim ve Yeni Medya bölümünden mezun oldu.

➜ Üniversiteden mezun olduktan sonra profesyonel Amerikan futbolu hayatı başladı. 2003 yılından 2008 yılına kadar Oakland Raiders, San Diego Chargers ve Miami Dolphins takımlarında oynadı.

➜ Jübilesinden sonra Amerikan futbolu yorumcusu olarak çalışmaya başladı. 2013 yılından beri de Ninja Warrior: Amerika'nın sunuculuğunu yapıyor.

➜ 2019 yılında motivasyon kitabı olan Everyone Can Be a Ninja'yı (Herkes bir Ninja Olabilir) yazdı. Akbar, 2'si kız, 2'si erkek olmak üzere 4 çocuk babası.
Videoyu paylaş: