12 Aralık 2020

Modern Rehinciler | Rebecca Romney kimdir, evli mi ?


Modern Rehinciler programanın kitap uzmanı Rebecca Romney kimdir, kaç yaşında, evli mi, gerçekten kitap uzmanı mı yoksa oyuncu mu, eğitimi, hangi üniversitelere gitti, nerede çalışıyor gibi soruları cevaplandırdığımız bir yazı hazırladık. Rebecca Romney gerçekten bir nadir bulunan kitaplar uzmanı... Modern Rehinciler (orijinal adı Pawn Stars) programına 2011 yılında katıldı ve 50'den fazla bölümde yer aldı.

ÇOCUKLUĞU VE EĞİTİMİ

Rebecca Romney'in gerçek ismi Rebecca Angelina Engeat... Romney soyadını evlendikten sonra aldı, kızlık soyadı Engeat'ı bıraktı. Rebecca, 1985 yılında Las Vegas'ta dünyaya geldi. Okumayı seven bir ailede büyüdü. Babası özellikle bilgi-kurgu romanlarına meraklı birisiydi. Utah eyaletinde bulunan Brigham Young Üniversitesi'nin Klasikler ve Dilbilim bölümünde eğitim gördü. Bu bölümde okuyan kişiler Eski Yunanca ve İngilizce dili ve edebiyatı dersleri alır. Bunun yanı sıra Eski Yunan felsefesi ve tarihi hakkında eğitim görür.
Üniveriteye giderken eğitimine Japonya'da İngilizce öğretmenliği yapmak için 1 yıl ara verdi. Ülkesine döndüğünde aynı üniversiteside hem kendi bölümünü bitirdi, hem de felsefe alanında yan dal yaptı. Üniversiteden mezun olduktan sonra Denver Üniversitesi bünyesinde olan Colorado Antiquarian Book Seminar'da eğitim gördü.

İŞ HAYATI

➔ 2007 yılında milyon dolarlık kitapların bile satıldığı Bauman Rare Books isimli sahafın Las Vegas şubesinde çalışmaya başlayarak iş dünyasına atıldı.
➔ 2011 yılında Modern Rehinciler programında yer almaya başladı.
➔ 2014 yılında Bauman Rare Books'un Philadelphia kentindeki şubesine geçti. Bu yıldan itibaren Modern Rehinciler programına ancak Las Vegas'ta bulunduğu zamanlar katılabildi.
➔ 2016 yılında New York kentinin Brooklyn bölgesinde bulunan önde gelen sahaflardan Honey & Wax Booksellers şirketinde çalışmaya başladı.
➔ 2019'da da Washington DC bölgesinde ortağıyla birlikte kendi şirketi Type Punch Matrix'ı kurdu.

Kısa bilgiler...

→ Rebecca, tarihçi ve roman yazarı JP Romney ile evli.
→ 4 yabancı dil biliyor: Fransızca, Japonca, Latince ve Yunanca...
→ 2019 yılında Printer’s Error: Irreverent Stories from Book History isimli bir kitap çıkardı.
→ Modern Rehinciler dışında The Booksellers isimli kitapçıları konu alan bir belgeselde yer aldı.

Rebecca'nın Bülbülü Öldürmek kitabına değer biçtiği video...



The Booksellers belgeselinin fragmanı



Rebecca'nın çalışığı şirketler...
Bauman Rare Books
Honey & Wax Booksellers
Type Punch Matrix
Videoyu paylaş: