6 Aralık 2020

Tarek El Moussa (Rüya Gibi Evler sunucusu) kimdir, nereli?


Rüya Gibi Evler programının yıldızı Tarek El Moussa, (Türkçe olarak Tarık el Musa) kimdir, ailesi nereli, Müslüman mı, vikipedi'lik bilgileri derledik. Tarek El Moussa, Türkiye'de de TLC kanalında yayınlanan Rüya Gibi Evler (Flip or Flop) programıyla ünlü oldu. Ayrıca kendi programı olan Tarek ile Evini Yenile'yi (Flipping 101) hazırladı. 2013 yılından beri televizyon dünyasında olan Tarek El Moussa'nın hayatı...

TAREK EL MOUSSA'NIN AİLESİ

Tarek El Moussa, 21 Ağustos 1981 tarihinde Long Beach, California'da dünyaya geldi. Babası Faslı, annesi ise Belçikalı. Babası Mısır ve Lübnan'da yaşadıktan sonra Avrupa'ya geçiyor. Tarek'ın annesi ve babası, Avrupa'da tanıştıktan sonra ABD'ye göç ediyorlar. Tarek da ABD'de dünyaya geliyor.

"BENİ BEN YAPAN KİŞİ BABAM"

Annesi Dominique kameralarla daha barışık bir insan. Ancak babası olabildiğince kameralardan uzak kalmaya çalışıyor. Tarek, babası için şunları söylüyor: "Beni ben yapan kişinin babam olduğunu söyleyebilirim. Çocukluğumdan beri bana birçok ders ve öğüt verdi. Söylediklerini ancak yeni yeni anladığımı söyleyebilirim. Bana çalışmanın ne kadar önemli olduğunu öğretti. Sık sık eğer çok çalışırsam, başarılı olacağımı öğütledi. Tüm gücümle asılırsam işimde en iyisi olacağımı anlattı bana. Baba tüm bu dersler için teşekkür ederim. Onlar olmadan bugün olduğum yerde olamazdım"

CHRISTINA İLE NASIL TANIŞTI?

Tarek 24 ve Christina 22 yaşındayken çekilen bir fotoğraf...

HEP ZENGİN OLMAK İSTEMİŞ

Tarek, liseden mezun olduktan üniversiteye gitmedi ve iş hayatına atıldı. 21 yaşında emlakçılık yapmaya başladı. 2005 yılında emlakçılık yaparken gelecekteki eşi Christina ile tanıştı. İkilinin ilişkisi 2006 yılında başladı. Christina, Tarek'ın daha o yıllarda zengin olmayı kafasına koyduğunu söylüyor. Tarek en başından beri lüks içinde bir hayat sürdürmeyi hayal ediyormuş. Daha sonra ilişkilerini aynı evde yaşamaya başlayarak geliştirdiler. 2008 yılına gelindiğinde küresel ekonomik kriz oldu. Bu kriz, ikiliyi ekonomik olarak oldukça etkiledi. Müstekil bir evden küçük bir apartman dairesine taşınmak zorunda kaldılar. Tarek ve Christina 2009 yılında evlendi. Ancak yeteri kadar kazanamadıkları için ev dönüştürme işine girmeye karar verdiler. 2010 yılında ilk ev dönüştürme işini yaparak bu sektöre adım attılar.

RÜYA GİBİ EVLER NASIL BAŞLADI?

Rüya Gibi Evler programının ilk adımı ise 2011 yılında atıldı. İkili; ev tasarımı, dekorasyon, ev yenileme programlarının yayınlandığı HGTV'ye bir promo videosu gönderdi. Program anlaşması 2012 yılında imzalandı. İlk bölüm 2013 yılında yayınlandı. Bu program ile Tarek ve Christina'nın hayatı tamamen değişti. Program çok tuttu ve ikisi de ABD çapında ünlü oldular. İlk sezon bölüm başı 10 bin dolar alan çift, 3'üncü sezona geldiklerinde bölüm başı 40 bin dolar kazanmaya başlamıştı.

Hem Rüya Gibi Evler programından hem de ev dönüştürmeden büyük paralar kazanan çiftin mutluluğu 2018 yılında sona erdi, ikili boşandı. Ancak özel hayatlarındaki ayrılık ilk başlarda iş ayrılığına dönüşmedi. İkili, Rüya Gibi Evler programını çekmeye devam etti. Hatta boşanmalarında sonra reytingler daha da arttı. Yine de ikilinin arasındaki gerilim bitmedi ve 2022 yılında Rüya Gibi Evler programı sona erdi.

İKİNCİ KEZ EVLENDİ

Tarek, mutluluğu tekrar buldu ve Heather Rae Young ile Ekim 2021'de evlendi. İkilinin Şubat 2023 yılında Tristan Jay adını verdikleri bir erkek bebekleri oldu. Tarek ile Heather şimdi El Moussalar ile Evini Yenile (The Flipping El Moussas) programını yapıyor.



Tarek, sosyal medyada oldukça aktif bir isim. Sık sık paylaşım yapıyor. Instagram'da 1.3 milyon takipçisi var.

Tarek'ın Heather'a doğum günü için aldığı 250 bin dolarlık Ferrari...


Videoyu paylaş: