25 Aralık 2020

İkinci El Kralları kurgu mu, gerçek mi ?


İkinci El Kralları, Dmax'te yayınlanan ve kanalın en çok ilgi çeken programlarından biri... Orijinal adı Hard Pawn olan İkinci El Kralları programındaki rehinci dükkanını Gold ailesi işletiyor. Les Gold ailenin reisi, oğlu Seth ve kızı Ashley şirketin çalışanlarından ve ortaklarından...

Her reality show'da akla gelen soru bu programda da akla geliyor: İkinci El Kralları kurgu mu, gerçek mi?

PROGRAMA ÇIKMA ANAHTARI: ÇILGINLIK YAPMAK

Seth Gold, "Gerçekten eşyaları satın alıyor mı?" sorusunu "Programda satın aldığımızı gördüğünüz eşyaların hepsini gerçekten satın alıyoruz. Mağazamıza gelip görebilirsiniz" diye yanıtlıyor.

"Müşteriler gerçek mi?" sorusuna da "Hepsi gerçek müşteriler. Sonuçta mağazada bir program çekildiğini biliyorlar. İkinci El Kralları, televizyona çıkmak isteyenler için bir fırsat. Ne kadar çılgın bir şey yaparlarsa, o kadar televizyona çıkma olasıklarının yükseleceğinin farkındalar" diye cevap veriyor.

"TAMAMEN KURMACAYDI"

Ancak programda yer alan her şeyin gerçek olmadığına dair iddialar da yok değil. Örneğin: Müşteri kılığındaki oyuncular, yalandan sorun çıkarıp atılıyormuş gibi yapılıyor.

Bu olaydan biri şöyle gerçekleşti: David Kapuscinski isimli kişi, daha önce İkinci El Kralları'nda ekrana gelmişti. David, Seth'le girdiği tartışma sonrasında dükkandan atıldı. Yaklaşık 2 yıl sonra David, polise saldırdığı gerekçesiyle şok cihazıyla vuruldu ve yaraları nedeniyle hayatını kaybetti. David'in ölümüyle birlikte İkinci El Kralları'ndaki olay da gündeme geldi. David'in kız arkadaşı programdaki olayın tamamen kurmaca olduğunu söyledi.
Videoyu paylaş: